Αθλητικά
Δευτέρα, 22 Οκτωβρίου 2012 12:20

Μπάσκετ: Απόψε το clasico των «αιωνίων»

Με τον... συνήθη τελικό των εγχώριων διοργανώσεων θα πέσει απόψε η αυλαία της 2ης αγωνιστικής στο πρωτάθλημα μπάσκετ, με τον Παναθηναϊκό να φιλοξενεί τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ (18:45, ΝΕΤ).

Για πρώτη φορά ύστερα από 13 χρόνια στην άκρη του «πράσινου» πάγκου δεν θα κάθεται ο Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς, αλλά ο Αργύρης Πεδουλάκης, ενώ από το ρόστερ των μεγάλων επιτυχιών έμειναν μόνο δύο παίκτες και προστέθηκαν 13, σε αντίθεση με τον Ολυμπιακό που διατήρησε τον κορμό του, προσθέτοντας μόνο δύο ποιοτικούς Έλληνες διεθνείς.

Οι «ερυθρόλευκοι» προέρχονται από βαριά ήττα στην Πόλη και νέα αποτυχία θα ανοίξει κύκλο αμφισβήτησης προς την ομάδα και το τεχνικό επιτελείο, αφού οι απαιτήσεις ήταν αυξημένες μετά την κατάκτηση της Ευρωλίγκας και του πρωταθλήματος.

Από την άλλη πλευρά, ο Παναθηναϊκός ψάχνει επίσης να βρει τα «πατήματά» του, ενώ για πρώτη μετά το 1997 θα ξεκινήσει ένα ντέρμπι με τον Ολυμπιακό ως δεύτερος και η ομάδα που θα πρέπει να προσπαθήσει να επανακτήσει τα πρωτεία.

Το σημείο κλειδί της αναμέτρησης, δεδομένης της αγωνιστικής ανετοιμότητας των αντιπάλων, αναμένεται να είναι ο Σχορτσιανίτης. Ο διεθνής σέντερ βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση, πραγματοποιεί λαμπρές εμφανίσεις και το τεχνικό επιτελείο του Ολυμπιακού θα πρέπει να βρει τρόπο να τον σταματήσει, αφού ο Ντόρσεϊ φαίνεται εκτός ρυθμού. Αν ο Μπαρτζώκας δεν τα καταφέρει, τότε οι γηπεδούχοι θα έχουν, σαφέστατα, την υπεροχή στο παιχνίδι μέσα στη ρακέτα.