Αθλητικά
Δευτέρα, 22 Οκτωβρίου 2012 23:07

Μπάσκετ: «Είναι νωρίς» συμφώνησαν «πράσινοι» και «κόκκινοι»

Στη (φυσιολογική) ανετοιμότητα των δύο ομάδων εστίασαν οι τεχνικοί του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού, δεδομένης της χρονικής περιόδου που διανύουμε, αφού ακόμη βρισκόμαστε στην αρχή της σεζόν και ο δρόμος αναμένεται μακρύς.

«Το πρωτάθλημα είναι μεγάλο, είναι μαραθώνιος. Εμείς φαίνεται στο παρκέ πως χρειαζόμαστε εμπειρίες. Ήταν ένα κακό παιχνίδι», ξεκίνησε τις δηλώσεις του ο Αργύρης Πεδουλάκης και συνέχισε:

«Είχαμε προβλήματα στα "pick΄ n roll", στις περιστροφές με τους δύο ψηλούς. Δεχτήκαμε 40 πόντους. Δεν μπορέσαμε να σταματήσουμε τα ατού του Ολυμπιακού όπως οι αιφνιδιασμοί και τα ριμπάουντ. Ήμασταν άστοχοι στα δίποντα και στα τρίποντα μέσα στο γήπεδό μας. Στο πρώτο ημίχρονο ο Ολυμπιακός πήρε το μομέντουμ. Έβαλε μεγάλα σουτ, ειδικά με το Βασίλη (Σπανούλη). Φτάναμε σε ένα σημείο και μετά μας "σκότωνε"».

Από την πλευρά του ο προπονητής του Ολυμπιακού, Γιώργος Μπαρτζώκας, επισήμανε: «Πρώτο ντέρμπι της σεζόν, πολύ νωρίς, μόλις στη δεύτερη αγωνιστική. Καμιά ομάδα δεν είναι έτοιμη. Παρουσιαστήκαμε συγκεντρωμένοι στο πρώτο μέρος. Η διαφορά των 14 πόντων είναι μεγάλη για τέτοιους αγώνες. Στο δεύτερο μέρος άλλαξαν τα δεδομένα. Διαμαντίδης και Τσαρταρής έκαναν τη διαφορά, όπως περιμέναμε. Κάναμε λάθη στο τέλος και δεχτήκαμε δύο τρίποντα από τον Τσαρτσαρή. Οι μεγάλοι παίκτες αυτό κάνουν, διαβάζουν το παιχνίδι και τις αδυναμίες του αντιπάλου. Ο Παναθηναϊκός είχε 17 βολές στο β΄ μέρος, εμείς καμία. Στο τέλος, με σημαντικές άμυνες και ριμπάουντ πήραμε τη νίκη που φυσικά είναι σημαντική».

Ο Κώστας Τσαρτσαρής παραδέχθηκε ότι «η ομάδα δεν είναι στο επίπεδο που θέλουμε. Ένα ντέρμπι είναι ένα ντέρμπι βέβαια και δεν παίζει ρόλο μόνο η τακτική, όμως ο αντίπαλος ήρθε καλύτερα διαβασμένος. Πονάει πάντα μία ήττα από τον Ολυμπιακό. Ας ξεχάσουμε τι έγινε, ας σηκώσουμε το κεφάλι και ας βελτιωθούμε».

Από την πλευρά του, ο Κώστας Παπανικολάου υπογράμμισε: «Δείξαμε χαρακτήρα. Καλώς ή κακώς ήταν πολύ νωρίς στη σεζόν για ένα τέτοιο ντέρμπι. Οι ομάδες δεν είναι έτοιμες. Δεν πρέπει να δώσουμε μεγάλες διαστάσεις σε αυτή τη νίκη. Όλα κρίνονται στον πέμπτο τελικό, όπως έχει δείξει η ιστορία. Ήταν μία μεγάλη νίκη, δεν κρίθηκε τίποτα όμως και συνεχίζουμε».