Πολιτική
Τετάρτη, 03 Ιουλίου 2002 21:05

Γιάφκα στην οδό Πάτμου 84 στα Κάτω Πατήσια

Γιάφκα της «17 Νοέμβρη» και πιθανότατα η κεντρική γιάφκα είναι, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, αυτή που βρέθηκε από την αντιτρομοκρατική υπηρεσία στην οδό Πάτμου 84, στα Κάτω Πατήσια, και ερευνάται από τους αστυνομικούς.

Οι αστυνομικοί εντόπισαν τη γιάφκα σήμερα, και γύρω στις πέντε το απόγευμα εκκένωσαν την πολυκατοικία, απομάκρυναν τους κατοίκους των γύρω διαμερισμάτων, και αφού απέκλεισαν την περιοχή, άρχισε η έρευνα από πυροτεχνουργούς για να διαπιστωθεί αν είναι παγιδευμένη. Για λόγους ασφαλείας στο σημείο βρίσκεται και ασθενοφόρο, ενώ το ελικόπτερο της αστυνομίας περιπολούσε μέχρι και πριν από λίγη ώρα για παν ενδεχόμενο.

Στο υπόγειο διαμέρισμα βρέθηκε οπλισμός, παντός είδους ρουκέτες, έντυπο υλικό και ένας υπολογιστής, ο οποίος θα εξεταστεί για να διαπιστωθεί αν είναι αυτός με τον οποίο έχουν γραφεί οι τελευταίες προκηρύξεις της «17 Νοέμβρη». Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες βρέθηκαν και οι αντιαρματικές ρουκέτες που είχε αφαιρέσει η οργάνωση από το στρατόπεδο στο Συκούριο Λάρισας.

Στο μεταξύ, στις 8.15 απόψε, ο εκπρόσωπος του αρχηγείου της αστυνομίας και του υπουργείου Δημόσιας Τάξης, ταξίαρχος Λευτέρης Οικονόμου, έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες του 40χρονου Σάββα Ξηρού, σε διάφορες ηλικίες.

Ο κ. Οικονόμου δήλωσε ότι γίνονται έρευνες και μεθοδικές προσπάθειες από την αστυνομία για να παταχθεί το φαινόμενο της τρομοκρατίας, χωρίς να θελήσει να πει τίποτε περισσότερο. Ο κ. Οικονόμου κάλεσε όποιον γνωρίζει ο,τιδήποτε να επικοινωνεί στα τηλέφωνα 170 και 1964 της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας.