Κοινωνία
Τρίτη, 23 Οκτωβρίου 2012 17:22

Μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις η πρόωρη αποχώρηση από το Ολοήμερο Νηπιαγωγείο

Αποκλειστικούς και περιοριστικούς λόγους για τους οποίους θα επιτρέπεται η πρόωρη αποχώρηση των νηπίων από το Ολοήμερο Νηπιαγωγείο ορίζει με νέα διευκρινιστική του εγκύκλιο το υπουργείο Παιδείας, μετά από τις ενστάσεις που εξέφρασαν εκπαιδευτικοί.

Αποκλειστικούς και περιοριστικούς λόγους για τους οποίους θα επιτρέπεται η πρόωρη αποχώρηση των νηπίων από το Ολοήμερο Νηπιαγωγείο ορίζει με νέα διευκρινιστική του εγκύκλιο το υπουργείο Παιδείας.

Αφορμή στάθηκε η αντίδραση της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδος (ΔΟΕ) στην πρώτη εγκύκλιο, καθώς υποστηρίζει ότι η δυνατότητα αποχώρησης των παιδιών όποτε το επιθυμεί ο γονέας, καταργεί τον εκπαιδευτικό προορισμό του Ολοήμερου Νηπιαγωγείου και το μετατρέπει σε «παιδοφυλακτήριο».

«Σε εξαιρετικές περιπτώσεις (προβλήματα υγείας, σοβαρά κοινωνικά ζητήματα) μπορεί να εγκριθεί πρόωρη αποχώρηση, κατόπιν σχετικής αίτησης του γονέα/κηδεμόνα, συνοδευόμενη με τα απαραίτητα δικαιολογητικά, η οποία διαβιβάζεται μέσω των προϊστάμενων των νηπιαγωγείων στους διευθυντές Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (ΠΕ). Στην αίτηση του γονέα/κηδεμόνα θα πρέπει να αναφέρονται οι ημέρες ή/και οι ώρες αποχώρησης από το ολοήμερο πρόγραμμα», αναφέρεται στη νέα εγκύκλιο.

Επισημαίνεται, ακόμη, ότι η τελική έγκριση (θετική ή αρνητική) θα δίνεται από τον διευθυντή ΠΕ, μετά από σύμφωνη γνώμη του αρμόδιου Σχολικού Συμβούλου και εντός 10 εργάσιμων ημερών μετά την ημερομηνία κατάθεσης της σχετικής αίτησης από τους γονείς/κηδεμόνες.

Ως ενδιάμεση ώρα αποχώρησης ορίζεται το διάστημα 13:45-14:00. Το πρόγραμμα του νηπιαγωγείου συνεχίζεται και ολοκληρώνεται, σύμφωνα με τα ισχύοντα και οι εκπαιδευτικοί του εξαντλούν το προβλεπόμενο διδακτικό τους ωράριο.