Πολιτική
Τετάρτη, 24 Οκτωβρίου 2012 13:09

Αλέξης Τσίπρας: Ο λαός δεν χρειάζεται φοβισμένες ηγεσίες

Ο λαός δεν χρειάζεται φοβισμένες ηγεσίες, δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας μετά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο του ΣΑΕ και τόνισε ότι πρέπει να πούμε ένα μεγάλο όχι στο διαρκή διεθνή οικονομικό έλεγχο και σε όσους θέλουν μετατρέψουν τη χώρα σε αποικία χρέους.

Ο ελληνικός λαός χρειάζεται ενότητα, αποφασιστικότητα και μία πολιτική ηγεσία που να εμπνεύσει το συλλογικό όραμα, και όχι από φοβισμένες ηγεσίες που δεν είναι αντάξιες των περιστάσεων, τόνισε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, σε δηλώσεις μετά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο του Συμβουλίου Αποδήμου Ελληνισμού (ΣΑΕ) Στέφανο Ταμβάκη.

Πρέπει, διεμήνυσε, να πούμε ένα μεγάλο όχι στο διαρκή διεθνή οικονομικό έλεγχο και σε όσους θέλουν να κάνουν την πατρίδα μας αποικία χρέους.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Τσίπρας μίλησε για περίοδο πρωτοφανούς κρίσης και για οικονομική και κοινωνική καταστροφή «που δεν έχει ξαναδεί η πατρίδα μας σε καιρό ειρήνης». «Είναι σαν να έχουμε περάσει έναν πόλεμο, δίχως να πολεμήσουμε», παρατήρησε χαρακτηριστικά, και σε αυτόν τον πόλεμο χρειάζεται ενότητα και αποφασιστικότητα» και «κυρίως μια πολιτική ηγεσία που να μπορεί να σταθεί, να εμπνεύσει σε ένα νέο εθνικό συλλογικό όραμα το λαό μας, να αντέξει σ' αυτές τις δύσκολες στιγμές με αξιοπρέπεια» και όχι ηγεσίες φοβισμένες «που θεωρούν ότι τόλμη είναι να δώσουν άλλο ένα πλήγμα στον ελληνικό λαό».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης εκφράστηκε εξάλλου με θερμά λόγια για το ΣΑΕ και τις προσπάθειες που καταβάλλει για την προσέλκυση επενδυτών στην Ελλάδα και τη στήριξη των Ελλήνων που αναζητούν μία καλύτερη τύχη στο εξωτερικό.

Στη συνάντηση συζητήθηκε και το θέμα των απωλειών που είχαν, λόγω PSI, όσοι ομογενείς είχαν αγοράσει κρατικά ομόλογα, με τον κ. Τσίπρα να σημειώνει πως πρόκειται για ένα ακόμα ζήτημα που αναδεικνύει την αναξιοπιστία του ελληνικού κράτους.

Από την πλευρά του, ο κ. Ταμβάκης στάθηκε ιδιαίτερα στην ταύτιση απόψεων που είπε, διαπιστώθηκε κατά τη συνάντηση με τον κ. Τσίπρα, στα θέματα της ψήφου των ομογενών. Το θέμα της ψήφου είναι κάτι που απασχολεί εδώ και πολλά χρόνια τον απανταχού Έλληνα, σημείωσε, και «είναι μια ευκαιρία τώρα να δείξει ο ελληνισμός ότι θέλει να προσφέρει με την ψήφο του στην πατρίδα, με την παρουσία του». Δεν θέλει να είναι ρυθμιστικός παράγων, ξεκαθάρισε, «απλώς θέλουμε να βοηθήσουμε την πατρίδα μας και εμείς και να ακουστεί η φωνή μας και γιατί όχι και μια παρουσία του απόδημου Ελληνισμού στη Βουλή θα ήταν ό,τι το καλύτερο να τιμήσει η Ελλάδα μας τους απόδημους».