Πολιτική
Πέμπτη, 04 Ιουλίου 2002 12:00

Κ. Σημίτης: Στόχος το συντριπτικό χτύπημα στην τρομοκρατία

«Η πάταξη της τρομοκρατίας ήταν και είναι απαίτηση του ελληνικού λαού. Ηταν ένας κεντρικός στόχος και προτεραιότητα της κυβερνητικής μας πολιτικής. Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να εμπεδώσει το αίσθημα ασφάλειας του Ελληνα πολίτη και να αναδεικνύει τη χώρας μας ως μία από τις ασφαλέστερες στον κόσμο.

Η σημερινή εξέλιξη είναι αποτέλεσμα μιας συστηματικής δουλειάς, δουλειάς που έγινε μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας τα τελευταία χρόνια. Αυτή η δουλειά επέτρεψε στην Αστυνομία να αξιοποιήσει πληροφορίες, στοιχεία και να κινηθεί γρήγορα και αποτελεσματικά. Δουλέψαμε πολλά χρόνια γι' αυτό και μετά τις τελευταίες εξελίξεις αξιοποιούμε τις δυνατότητες τις οποίες έχουμε δημιουργήσει.

Έχουμε κάνει σημαντικά βήματα αυτές τις ημέρες και συνεχίζουμε με σχέδιο και αποφασιστικότητα γιατί θέλουμε το χτύπημα κατά της τρομοκρατίας να είναι συντριπτικό. Υπάρχει δουλειά ακόμη για να εξαρθρώσουμε το δίκτυο, να συγκεντρωθούν τα πειστήρια, να συλληφθούν όλοι όσοι είναι υπεύθυνοι.

Γι' αυτό η στιγμή των πράξεων και όχι των λόγων του υπουργείου Δημόσιας Τάξης και της Ελληνικής Αστυνομίας συνεχίζουν την προσπάθειά τους με διεθνή συνεργασία και πάντα με πίστη στις δημοκρατικές αρχές, το Σύνταγμα και τους νόμους του κράτους. Γι' αυτό και απαιτείται στάση ευθύνης από όλους μας. Ο ελληνικός λαός κι ο κάθε πολίτης να έχει εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση και στην ελληνική αστυνομία για το σχεδιασμό και τις ενέργειές της.

Ζητώ από όλες τις πολιτικές δυνάμεις, από όλα τα ΜΜΕ, από όλους όσους μπορούν, να συμβάλουν, να προχωρήσουν σε ενέργειες οι οποίες θα συνιστούν μία υπεύθυνη συμβολή στο έργο το οποίο πραγματοποιούμε. Η κυβέρνηση προχωρεί με ευθύνη, με αποφασιστικότητα για να πετύχει το στόχο της, το στόχο της ριζικής πάταξης της τρομοκρατίας», δήλωσε πριν από λίγο ο Πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης αναφερόμενος στις τελευταίες εξελίξεις στο θέμα της τρομοκρατίας.