Κόσμος
Πέμπτη, 04 Ιουλίου 2002 18:13

Εξωτική νότα στο κέντρο του Παρισιού

Οι επισκέπτες στο Παρίσι φέτος το καλοκαίρι θα απολαύσουν ένα νέο τουριστικό θέλγητρο, τις δενδροφυτευμένες με φοινικιές όχθες του Σηκουάνα.

Ο δήμαρχος της «πόλης του φωτός», Μπερτράν Ντελανοέ, θέλοντας να δώσει μια εξωτική νότα στην πόλη του, ανακοίνωσε ότι θα απαγορευτεί για ένα μήνα η κυκλοφορία κατά μήκος της βόρειας όχθης του ποταμού Σηκουάνα από τις 21 Ιουλίου, προκειμένου να καλυφθούν τμήματα του πολυσύχναστου δρόμου με λοφίσκους ψιλής άμμου.

Φορτηγά θα καλύψουν με 180 κυβικά μέτρα άμμου τις προκυμαίες, διαμορφώνοντας έτσι δύο ακτές, μια κοντά στο Πον Νεφ κοντά στο Λούβρο και η άλλη μπροστά από το περίτεχνο δημαρχείο.

Η κολύμβηση απαγορεύεται στα επικίνδυνα ρεύματα του Σηκουάνα, πάνω στον οποίο πλέουν καθημερινά ποταμόπλοια με «στρατιές» τουριστών. Οι επισκέπτες, ωστόσο, μπορούν να παίζουν μπιτς βόλεϊ ή γκολφ, να παρακολουθούν θεάματα με ταχυδακτυλουργούς, ακροβάτες, μουσικούς, καλλιτέχνες που φτιάχνουν γκράφιτι. «Θα υπάρχει κάτι για τον καθένα», δήλωσε ο κ. Ντελανοέ σε συνέντευξη Τύπου.