Κοινωνία
Σάββατο, 27 Οκτωβρίου 2012 10:42

Καταιγίδες στα δυτικά και βόρεια

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες αρχικά στα βορειοδυτικά και βαθμιαία στα υπόλοιπα δυτικά και τα βόρεια προβλέπει για σήμερα η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. Βαθμιαία ενίσχυση των νοτίων ανεμών, οι οποίοι θα φτάσουν στα πελάγη τοπικά τα 8 μποφόρ.

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες αρχικά στα βορειοδυτικά και βαθμιαία στα υπόλοιπα δυτικά και τα βόρεια προβλέπει για σήμερα η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. Θα υπάρξει επίσης βαθμιαία ενίσχυση των νοτίων ανεμών, οι οποίοι θα φτάσουν στα πελάγη τοπικά τα 8 μποφόρ.

Αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν προβλέπονται για την Αττική. Είναι πιθανό να σημειωθούν πρόσκαιρες τοπικές βροχές κυρίως στα δυτικά και βόρεια το μεσημέρι.

Οι άνεμοι πνέουν νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και από το μεσημέρι ενισχύονται στα 6 και πρόσκαιρα τοπικά στα 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 25 βαθμούς κελσίου.

Παρόμοιος θα είναι ο καιρός και στη Θεσσαλονίκη με τοπικές νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν. Θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πιθανώς σποραδικές καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

Οι άνεμοι πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ, βαθμιαία θα ενισχυθούν και το βραδύ θα φτάσουν τα 5 μποφόρ στο Θερμαϊκό. Το θερμόμετρο θα δείξει από 13 έως 22 βαθμούς κελσίου.

Αναλυτική πρόγνωση:

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: Αραιές νεφώσεις που γρήγορα θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη τη νύχτα θα είναι κατά τόπους έντονα.

Ανεμοι: Νότιοι 3 με 4 που βαθμιαία θα ενισχυθούν στα 4 με 5 και από το απόγευμα στα ανατολικά 7 τοπικά 8 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 9 έως 24 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία από 2 έως 19 βαθμούς κελσίου.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες αρχικά στα βόρεια και σταδιακά και στις υπόλοιπες περιοχές. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα κυρίως στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη δυτική Στερεά.

Ανεμοι: Νότιοι 4 με 6 και στο Ιόνιο 7 τοπικά 8 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 15 έως 26 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο από 7 έως 19 βαθμούς κελσίου.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πιθανώς πρόσκαιρα σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα δυτικά ορεινά.

Ανεμοι: νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 που από το μεσημέρι θα ενισχυθούν στα 6 και πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 11 έως 26 βαθμούς κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: Τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα πρόσκαιρων τοπικών βροχών.

Ανεμοι: από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 που από το μεσημέρι σταδιακά θα ενισχυθούν και θα φτάσουν στα δυτικά τα 6 και πιθανώς τοπικά 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 18 έως 24 βαθμούς κελσίου. Στη βόρεια Κρήτη 2 με 3 βαθμούς υψηλότερη.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: Τοπικές νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν κυρίως στα βόρεια οπού θα σημειωθούν τοπικές βροχές.

Ανεμοι: στα βόρεια νότιοι 4 με 6 που βαθμιαία θα ενισχυθούν και το απόγευμα θα φτάσουν τα 7 τοπικά 8 μποφόρ. Στα νοτιά δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 που από το μεσημέρι στρέφονται σε νοτίους 4 τοπικά 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 18 έως 24 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Ο καιρός την Κυριακή

Την Κυριακή ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλώνονται αρχικά στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και βαθμιαία στην υπόλοιπη Μακεδονία, τη δυτική και βόρεια Θεσσαλία και πιθανόν το βράδυ στην κεντρική Στερεά.

Υφεση από Δευτέρα

Οι νοτιάδες στο Αιγαίο θα φθάνουν τα 8 και πιθανώς τοπικά τα 9 μποφόρ.

Από το απόγευμα της Δευτέρας ο καιρός θα παρουσιάσει ύφεση στις περισσότερες δυτικές και βόρειες περιοχές και σταδιακά οι άνεμοι θα εξασθενήσουν.

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες, όμως, θα εκδηλώνονται στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα (σταδιακή εξασθένηση αναμένεται από την Τρίτη).