Αθλητικά
Σάββατο, 27 Οκτωβρίου 2012 18:58

Μπάσκετ Α1 ανδρών: Μεγάλες νίκες για Πανιώνιο, Περιστέρι και Aρη

Με καλάθι του Θορν στην εκπνοή το Περιστέρι πήρε δραματική νίκη με 76-74 επί του Απόλλωνα Πάτρας. Φινάλε-θρίλερ είχαν οι αναμετρήσεις της 3ης αγωνιστικής της Α1, Αρης-Ηλυσιακός και Καβάλα-Πανιώνιος, με τους Θεσσαλονικείς να παίρνουν την πρώτη τους νίκη με 64-63, ενώ το τρίτο διαδοχικό «τρίποντο» πέτυχαν και οι Νεοσμυρνιώτες, με 87-84, επί της μακεδονικής ομάδας.

Το ντεμπούτο του Βαγγέλη Αγγέλου στον πάγκο του Άρη αποδείχθηκε...γούρικο για την ομάδα της Θεσσαλονίκης, που έφτασε στη μεγάλη νίκη με 64-63 επί του αξιόμαχου Ηλυσιακού. Το ματς ήταν ντέρμπι μέχρι το τέλος και κρίθηκε χάρη στη ψυχραιμία που επέδειξαν οι γηπεδούχοι στις ελεύθερες βολές και κυρίως ο Βεργίνης (4 στις 4). Ο Πελεκάνος με 16 πόντους (3 τρ.) ήταν ο κορυφαίος των νικητών, ενώ από τους ηττημένους οι Δορκοφίκης και Τζόουνς πέτυχαν από 13 πόντους ο καθένας.

Όπως και στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος, έτσι και σήμερα, ο Θορνμε το καλάθι που πέτυχε στην εκπνοή του ματς ήταν αυτός που χάρισε τη 2η νίκη στο Περιστέρι, αυτή την φορά με 76-74 επί του Απόλλωνα Πάτρας, που για τρίτο διαδοχικό ματς γνώρισε την ήττα. Ο Αμερικανός είχε κάνει το ίδιο και στην «αυλαία» της Α1, όταν είχε σκοράρει στα τελευταία δευτερόλεπτα και η ομάδα της «δυτικής όχθης» πανηγύρισε το «τρίποντο» επί του Πανελευσινιακού.

Ασταμάτητος ο Πανιώνιος, πέρασε και από το κλειστό της Καλαμίτσας, με 87-84 επί της Καβάλας, την οποία υποχρέωσε στην τρίτη διαδοχική της ήττα. Οι νεοσμυρνιώτες, αντίθετα, έκαναν το 3Χ3 και παραμένουν στην κορυφή της Α1 με τον Κολοσσό Ρόδου και με ένα ματς περισσότερο από τον Ολυμπιακό, που παίζει αύριο με τον Ίκαρο Καλλιθέας.

Τρία στα τρία και για τον Κολοσσό

Την τρίτη διαδοχική του νίκη πέτυχε και ο Κολοσσός Ρόδου, αυτή την φορά επί του Πανελευσινιακού με 78-71 στο «Βενετόκλειο».

Η ομάδα του «σμαραγδένιου νησιού» έφτασε στο «τρίποντο» χάρη στην πολύ καλή της εμφάνιση στο δεύτερο ημίχρονο. Στα δύο πρώτα 10λεπτα η ομάδα της Ελευσίνας ήταν αυτή που είχε τον απόλυτο έλεγχο του παιχνιδιού και κατάφερε, μάλιστα, να μπει προηγούμενη στ' αποδυτήρια με 38-36.

Η αντεπίθεση των γηπεδούχων ξεκίνησε στην τρίτη περίοδο, όπου με επιμέρους σκορ 20-12, κατάφεραν να πάρουν προβάδισμα έξι πόντων (56-50) και στην τελευταία αύξησαν ακόμη περισσότερο τη διαφορά κι έφτασαν σχετικά άνετα στην επικράτηση.

Κορυφαίος των νικητών ήταν ο Ντέντι με 20 πόντους, ενώ εξαιρετικός ήταν και ο Χάτεν που τελείωσε το ματς με 16. Ο Μαγκούνης με 17 πόντους και οι Τσιάκος, Λιακόπουλος με 15 πόντους έκαστος ξεχώρισαν από τον Πανελευσινιακό.

Στο τελευταίο χρονικά ματς του σημερινού «κυρίως πιάτου» της 3ης αγωνιστικής της Α1, ο ΚΑΟΔ πήρε μεγάλη νίκη επί του ΠΑΟΚ (δεύτερη στο πρωτάθλημα) με 89-78, χάρη στην εμφάνιση του δεύτερου ημιχρόνου. Οι 31 πόντοι του Λάζαρου Παπαδόπουλου δεν έφτασαν στο «Δικέφαλο του Βορρά» για να φύγει με το «διπλό» από τη Δράμα κι έτσι γνώρισε τη δεύτερη ήττα του σε τρεις αγώνες.