Πολιτιστικά
Πέμπτη, 01 Νοεμβρίου 2012 13:08

«Ο Πόλεμος των Αστρων» επιστρέφει το 2015

Η αμερικανική εταιρεία Ντίσνεϊ ανακοίνωσε την κυκλοφορία το 2015 της έβδομης ταινίας της σειράς επιστημονικής φαντασίας «Ο Πόλεμος των Αστρων» (Star Wars), μετά την εξαγορά της Lucasfilm, της εταιρείας παραγωγής του Τζορτζ Λούκας, δημιουργού της διάσημης αυτής σειράς ταινιών.

Η αμερικανική εταιρεία Ντίσνεϊ ανακοίνωσε την κυκλοφορία το 2015 της έβδομης ταινίας της σειράς επιστημονικής φαντασίας «Ο Πόλεμος των Αστρων» (Star Wars), μετά την εξαγορά της Lucasfilm, της εταιρείας παραγωγής του Τζορτζ Λούκας, δημιουργού της διάσημης αυτής σειράς ταινιών.

«"Ο Πόλεμος των Αστρων 7" θα βγει στις αίθουσες το 2015 και άλλες ταινίες θα ακολουθήσουν», αναφέρει η αμερικανική εταιρεία σε ανακοίνωσή της. Λίγο νωρίτερα η Disney είχε ανακοινώσει ότι θα εξαγοράσει την Lucasfilm για συνολικό ποσό που εκτιμάται ότι ανέρχεται σε περίπου 4,05 δισεκατομμύρια δολάρια.

Στην επόμενη γενιά παραγωγών περνάει η ταινία

Ο 68άχρονος Τζορτζ Λούκας δήλωσε σχετικά: «Προς μεγάλη μου ευχαρίστηση διαπιστώνω ότι τα τελευταία 35 χρόνια το "Star Wars" περνάει από γενιά σε γενιά. Τώρα ήρθε ο καιρός να περάσει η ταινία στην επόμενη γενιά κινηματογραφικών παραγωγών. Πάντα πίστευα ότι το "Star Wars" ήταν κάτι παραπάνω από εμένα και σκέφτηκα πως θα ήταν σωστό να γίνει η μετάβαση αυτή όσο είμαι ζωντανός. Είμαι πεπεισμένος ότι η Lucasfilm έχει βρει ένα καινούριο σπιτικό στην εταιρεία Ντίσνεϊ, υπό την καθοδήγηση της Κάθλιν Κέννεντι».

Φαινόμενο ποπ κουλτούρας

Η πρώτη ομώνυμη ταινία της σειράς επιστημονικής φαντασίας -γραμμένη από τον Τζορτζ Λούκας- προβλήθηκε στις 25 Μαΐου 1977 και έκτοτε δημιούργησε ένα φαινόμενο ποπ κουλτούρας το οποίο γέννησε 5 ακόμα ταινίες και μια εκτενή λίστα από βιβλία, κόμικς, ηλεκτρονικά παιχνίδια, τηλεοπτικές σειρές, παιχνίδια και φιγούρες και γενικώς έναν ολόκληρο κόσμο γύρω από τη ταμπέλα "Star Wars" (Ο Πόλεμος των Άστρων).

Μια ταινία κάθε τρία χρόνια

Ο Τζορτζ Λούκας, αρχικά είχε γράψει ένα σενάριο το οποίο σκεφτόταν να το κάνει 9 ταινίες, τελικά όμως κατάφερε να φτιάξει 6. Το 1977, με περιορισμένο προϋπολογισμό, αποφάσισε να ξεκινήσει με το κομμάτι του σεναρίου που περιγράφεται στην πρώτη ταινία που κυκλοφόρησε. Δημιούργησε έπειτα τη συνέχεια με τίτλο «Η Αυτοκρατορία Αντεπιτίθεται», το 1980, και τελείωσε την πρώτη τριλογία το 1983, με την «Επιστροφή των Τζεντάι».

Έκτοτε δημιουργήθηκε και η παράδοση ότι κάθε ταινία απείχε από την επόμενη σε κυκλοφορία 3 χρόνια.

Αφού ολοκληρώθηκε στην ουσία το 2ο μέρος της ιστορίας, το 1999 ο Λούκας σκηνοθέτησε την «Αόρατη Απειλή», η οποία σηματοδότησε μια νέα τριλογία στα σκαριά.

Aυτή τη φορά, όμως, θα περιέγραφε γεγονότα πριν την πρώτη ταινία. Αυτομάτως, λοιπόν, η νέα επίσημη ονομασία των ταινιών άλλαξε σε «Επεισόδιο 4», 5 και 6 αντιστοίχως. Ακολουθώντας την παράδοση των τριών χρόνων ανά ταινία, ο Λούκας σκηνοθέτησε την «Επίθεση των Κλώνων» το 2002 και το 2005 την «Εκδίκηση των Σιθ».