Κόσμος
Σάββατο, 03 Νοεμβρίου 2012 09:44

Επανέρχεται σε φυσιολογικούς ρυθμούς η Νέα Υόρκη

Παρά τις διακοπές στην ηλεκτροδότηση και την έλλειψη καυσίμων, η ζωή στη Νέα Υόρκη επανέρχεται στους φυσιολογικούς της ρυθμούς, σχεδόν πέντε ημέρες μετά το καταστροφικό πέρασμα του Σάντι.

Επανέρχεται σιγά σιγά στους κανονικούς της ρυθμούς η ζωή στη Νέα Υόρκη, πέντε ημέρες μετά το καταστροφικό πέρασμα του Σάντι από τις ανατολικές ακτές των ΗΠΑ.

Ο δήμαρχος της πόλκης Μάϊκλ Μπλουμπεργκ ματαίωσε τελικά τη διεξαγωγή του προγραμματισμένου για αύριο μαραθωνίου στην αμερικανική μεγαλούπολη, καθώς πολλοί θεώρησαν ότι αποτελεί προσβολή στα 100 και πλέον θύματα του τυφώνα.

«Ανθρωποι πέθαναν, οικογένειες έμειναν άστεγες, ποιος νοιάζεται για τον μαραθώνιο;», διερωτήθηκε ο Ρεπουμπλικάνος βουλευτής Μάικλ Γκριν που εκλέγεται στη Νέα Υόρκη.

Πολλοί ήταν μάλιστα εκείνοι που πίστευαν ότι ο Μπλούμπεργκ θα ακολουθούσε το παράδειγμα του προκατόχου του Ρούντολφ Τζουλιάνι, ο οποίος επέμεινε στην διεξαγωγή του μαραθωνίου, μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου του 2001.

Επανέρχονται σταδιακά ηλεκτροδότηση και τηλεπικοινωνίες

Η εταιρία Con Edison ανακοίνωσε χθες το βράδυ πως επανασυνδέθηκε το ρεύμα σε περισσότερα από 100.000 νοικοκυριά, στο νότιο Μανχάταν

Ωστόσο, δεκάδες χιλιάδες σπίτια παραμένουν ακόμα χωρίς ηλεκτρικό. Σε ορισμένα τμήματα της περιφέρειας της Νέας Υόρκης η ηλεκτροδότηση αναμένεται να αποκατασταθεί ως τις 11 Νοεμβρίου.

Εξαιτίας της διακοπής της ηλεκτροδότησης, δεν υπάρχει επίσης νερό και θέρμανση στους ουρανοξύστες της Νέας Υόρκης. Ο κυβερνήτης της πολιτείας Αντριου Κουόμο προειδοποίησε τις εταιρείες λέγοντας πως «ο κόσμος πληρώνει τους λογαριασμούς του και θέλει να δει γρήγορα αποτελέσματα».

Οι εταιρίες τηλεπικοινωνιών εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν δυσκολίες για να καλύψουν τις περιοχές που έχουν πληγεί περισσότερο. Η εταιρεία Verizon ανακοίνωσε χθες ότι η αποκατάσταση των ζημιών «θα πάρει αρκετό καιρό».

Με προβλήματα η λειτουργία του μετρό

Στο κέντρο της πόλης, τα λεωφορεία κινούνται κανονικά ωστόσο τα δρομολόγια του μετρό, που καθημερινά χρησιμοποιούν 5,5 εκατομμύρια άνθρωποι, σταματούν στην 34η οδό.

Ακινητοποιημένα είναι και πολλά ταξί, εξαιτίας της έλλειψης καυσίμων.

Για να περιορίσουν τα προβλήματα κυκλοφορίας στους δρόμους , οι αρχές επέβαλαν στους κατοίκους να μεταφέρουν στα αυτοκίνητά τους τουλάχιστον τρία άτομα.

Πηγές:ΑΜΠΕ, Reuters