Κόσμος
Τετάρτη, 07 Νοεμβρίου 2012 20:09

Εκατοντάδες ακυρώσεις πτήσεων από και προς Νέα Υόρκη και Νιου Τζέρσεϊ

Στην ακύρωση εκατοντάδων πτήσεων από και προς τη Νέα Υόρκη και το Νιου Τζέρσεϊ οδηγεί νέο κύμα κακοκαιρίας, το οποίο θα πλήξει την περιοχή από απόψε.

Σχεδόν το σύνολο των πτήσεων προς τα τρία κυριότερα αεροδρόμια των πολιτειών της Νέας Υόρκης και του Νιου Τζέρσεϊ ακύρωσε η αρμόδια αρχή μεταφορών της ευρύτερης περιοχής, λόγω νέας καταιγίδας η οποία αναμένεται να φθάσει εκεί, μια εβδομάδα μετά τον τυφώνα Σάντι.

Ο αριθμός των πτήσεων οι οποίες έχουν ακυρωθεί αγγίζει ήδη τις 360 και πιθανότατα θα αυξηθεί.

Οι ακυρώσεις επηρεάζουν το διεθνές αεροδρόμιο JFK και το αεροδρόμιο LaGuardia στην Νέα Υόρκη και το Liberty International Airport στο Νιούαρκ του Νιου Τζέρσεϊ.

Περισσότερες από 20.000 πτήσεις ακυρώθηκαν την περασμένη εβδομάδα λόγω της Σάντι.

Σύμφωνα με τις μετεωρολογικές προβλέψεις, αναμένονται βροχή, χιόνι και ισχυροί άνεμοι αργότερα σήμερα, γεγονός που αναγκάζει τους αξιωματούχους της Νέας Υόρκης να καλέσουν τους κατοίκους των περιοχών κατά μήκος των ακτών του Ατλαντικού να μετακινηθούν προς την ενδοχώρα για να γλιτώσουν από πιθανή άνοδο της στάθμης των υδάτων και διακοπές στην παροχή ηλεκτρικής ενέργειας.

Η Νέα Υόρκη και το Νιου Τζέρσεϊ αντιμετωπίζουν ακόμη σοβαρά προβλήματα από τις συνέπειες του πρόσφατου τυφώνα. Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι παραμένουν σε καταφύγια στο Νιου Τζέρσεϊ, και η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος δεν έχει ακόμη αποκατασταθεί πλήρως σε ορισμένες περιοχές της Νέας Υόρκης.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Γερμανικό Πρακτορείο