Αθλητικά
Παρασκευή, 09 Νοεμβρίου 2012 10:08

Ευρωλίγκα: «Τρίποντο»... ψυχολογίας θέλει ο Παναθηναϊκός

Ο Παναθηναϊκός υποδέχεται απόψε την Κίμκι στο κλειστό του ΟΑΚΑ, για την 5η αγωνιστική του Α' ομίλου της Ευρωλίγκας (21:00, Novasports 2) και θέλει πάση θυσία τη νίκη, έτσι ώστε να παραμείνει «ζωντανός» στο παιχνίδι της πρώτης θέσης. Κυρίως, όμως, για να «ανέβει» ψυχολογικά μετά το «χαστούκι» από τον Ίκαρο Καλλιθέας στο πρωτάθλημα.

Μετά από 4 αγωνιστικές οι «πράσινοι» μετρούν, ήδη, δύο ήττες (Ρεάλ Μαδρίτης, Φενερμπαχτσέ) και να για να ελπίζουν στην πρωτιά του ομίλου πρέπει οπωσδήποτε να περάσουν το εμπόδιο της ρωσικής ομάδας.

Ο Χίλτον Αρμστρονγκ, ο οποίος δεν έχει πείσει με τις εμφανίσεις του και σύντομα θα αποτελέσει παρελθόν δεν συμπεριλήφθηκε στην αποστολή. Από κει και πέρα ο Αργύρης Πεδουλάκης δεν αντιμετωπίζει άλλα προβλήματα και θα έχει όλους τους παίκτες στη διάθεσή του.

Όπως και το «τριφύλλι» έτσι και οι Ρώσοι μετρούν μέχρι τώρα δύο νίκες σε τέσσερα ματς. Προέρχονται από το επιτυχημένο αποτέλεσμα επί της Ολίμπια Λιουμπλιάνας και βρίσκονται σε πολύ καλή κατάσταση.

Τα δύο μεγάλα ατού της ομάδας του Ρίμας Κουρτινάιτις, Βιτάλι Φριτζόν και Ζόραν Πλάνινιτς, θα επιδιώξουν να εξουδετερώσουν οι «πράσινοι», προκειμένου το έργο τους να γίνει πιο εύκολο.