Αθλητικά
Παρασκευή, 09 Νοεμβρίου 2012 22:51

Ευρωλίγκα: Τρίτη ήττα ο Παναθηναϊκός

Την τρίτη του ήττα στην Ευρωλίγκα και ισάριθμη διαδοχικά σε Ελλάδα και Ευρώπη γνώρισε ο Παναθηναϊκός από την Κίμκι με 79-67, στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής της διοργάνωσης.

Μετά το αποτέλεσμα αυτό οι «πράσινοι» έχασαν ουσιαστικά κάθε ελπίδα για την κατάκτηση της πρώτης θέσης, ενώ, πλέον, κινδυνεύουν ακόμη και με αποκλεισμό από την φάση των «16».

Σε ένα ματς που ο Δημήτρης Διαμαντίδης έμεινε άποντος (0/6 τρίποντα), ο Πάνκο πέτυχε 1 πόντο και η αντίδραση της άμυνας στο δεύτερο μέρος ήταν απογοητευτική, ο Παναθηναϊκός δεν θα μπορούσε να ζητήσει κάτι καλύτερο από αυτό που πήρε. Κι αν η ήττα από την Φενερμπαχτσέ την περασμένη εβδομάδα θεωρήθηκε «εντός προγράμματος» και αυτή από τον Ίκαρο Καλλιθέας «χαστούκι», η σημερινή από την Κίμκι ήταν εντελώς αναπάντεχη.

Το αποτέλεσμα αυτό επιβεβαιώνει την κρίση που διέρχεται το τμήμα μπάσκετ του συλλόγου από το περασμένο καλοκαίρι και σαφώς το μήνυμα που προσπάθησε η διοίκηση και η τεχνική ηγεσία να περάσει στον κόσμο να κάνει υπομονή, μάλλον δεν βρίσκει ανταπόκριση, καθώς μετά τον αγώνα οι οπαδοί του Παναθηναϊκού αποδοκίμασαν για πρώτη φορά μετά από πάρα πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα τα ινδάλματά τους.

Η απουσία του Χίλτον Άρμστρονγκ (εκτός 12άδας) δεν βοήθησε τον Παναθηναϊκό, καθώς τόσο ο Σκορδίλης που «επιστρατεύτηκε», αλλά και οι Σχορτσανίτης, Λάσμε (λιγότερο) ήταν «απόντες» στα αμυντικά τους καθήκοντα, ενώ ούτε επιθετικά στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων.

Μετά από ένα καλό πρώτο 10λεπτο (23-17) και τα πρώτα λεπτά της δεύτερης περιόδου, όπου η διαφορά έφτασε σε διψήφιο αριθμό (34-24), οι «πράσινοι» κατέρρευσαν αδικαιολόγητα. Η Κίμκι «έτρεξε» ένα σερί 9-0 και μείωσε στον πόντο και στο δεύτερο μέρος κυριάρχησε στο παρκέ των ολυμπιακών εγκαταστάσεων.