Πολιτιστικά
Σάββατο, 10 Νοεμβρίου 2012 13:53

Παγκόσμια πρεμιέρα ντοκιμαντέρ που αναδεικνύει την ομορφιά που μας περιβάλλει

Την ερχόμενη Κυριακή 11 Νοεμβρίου, το αθηναϊκό κοινό θα έχει την ευκαιρία να συμμετάσχει στην παγκόσμια πρεμιέρα του ντοκιμαντέρ «11Eleven Project».

Την ερχόμενη Κυριακή 11 Νοεμβρίου, το αθηναϊκό κοινό θα έχει την ευκαιρία να συμμετάσχει στην παγκόσμια πρεμιέρα του ντοκιμαντέρ «11Eleven Project».

Στις 12 το μεσημέρι, στον δημοτικό κινηματογράφο «Σινεάκ» στον Πειραιά, σε συνεργασία με τον Οργανισμό Πολιτισμού και Αθλητισμού Νεολαίας (ΟΠΑΝ) του Δήμου Πειραιά, και στις 8 το βράδυ στο Nixon bar στον Κεραμεικό, το κοινό θα ταξιδέψει μέσα σε 75 λεπτά σε 179 χώρες από όλον τον κόσμο.

Το εγχείρημα ανήκει στην ομάδα 11Eleven Project, η οποία - με έδρα την Αυστραλία- ενσαρκώνει την ιδέα προβολής διαφορετικών πολιτισμών, έχοντας έναν στόχο, τη μετουσίωση της τέχνης σε «εργαλείο» που σκοπό έχει τη δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου για όλους τους ανθρώπους.

Την ίδια ημέρα, ένα χρόνο πριν, η ομάδα 11Eleven Project προσκάλεσε ανθρώπους απ' όλον τον κόσμο να μοιραστούν «μια ημέρα από τη ζωή τους», καταγράφοντας εικόνες, ήχους και μουσικές, οι οποίες ενώθηκαν στο πρωτότυπο αυτό ντοκιμαντέρ.

«Ζούμε σε έναν κόσμο με άπειρες δυνατότητες συνεργασίας», δήλωσε η δημιουργός του ντοκιμαντέρ Danielle Lauren. «Για πρώτη φορά, οι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο μπορούν να επικοινωνούν και να μοιράζονται τις ιστορίες τους σχεδόν στιγμιαία. Η δύναμη αυτή μπορεί να αξιοποιηθεί για κάτι ξεχωριστό».

Στη χώρα μας, πρόθεση των διοργανωτών είναι να δοθεί η ευκαιρία στο κοινό να ανακαλύψει μέσα από τα μάτια απλών ανθρώπων, τον κόσμο στον οποίο ζούμε. Σε μια δύσκολη εποχή, όπως αυτή που διανύουμε, μπορούμε να ωφεληθούμε από μια προβολή που θα μας δείξει πόσα κοινά έχουμε μεταξύ μας και θα αναδείξει την ομορφιά του κόσμου που μας περιβάλλει.

Πληροφορίες

Κινηματογράφος «Σινεάκ» (πλατεία Δημαρχείου, πρώην Κοραή) και Nixon bar (Αγησιλάου 61Β, Κεραμεικός). Η είσοδος είναι δωρεάν. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.