Η Ελλάδα περιμένει την υποστήριξη της Ευρώπης και του ΔΝΤ, αυτήν την υποστήριξη που της έχουμε υποσχεθεί, ανέφερε ο Φρανσουά Ολάντ σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σήμερα το απόγευμα στο Προεδρικό Μέγαρο.
Η Ελλάδα περιμένει την υποστήριξη της Ευρώπης και του ΔΝΤ αυτήν την υποστήριξη που της έχουμε υποσχεθεί, ανέφερε ο Φρανσουά Ολάντ σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σήμερα το απόγευμα στο Προεδρικό Μέγαρο.
Αφού υπενθύμισε πως η ελληνική κυβέρνηση ψήφισε ένα νέο, σκληρό πρόγραμμα για τη μείωση του ελλείμματος, πρόσθεσε: «Θεωρώ ότι πέρα από κάποια ακόμα σημεία που αφορούν τεχνικές λεπτομέρειες, οφείλουμε αυτήν την υποστήριξη στην Ελλάδα για να δώσουμε ένα τέλος σε κάθε αμφιβολία σε ό,τι αφορά στην ακεραιότητα της Ευρωζώνης».
Σύμφωνα με τον γάλλο πρόεδρο, η Ελλάδα δεν μπορεί να κάνει κάτι περισσότερο από αυτά που της απαιτήθηκαν, υπογραμμίζοντας ότι ήδη ήταν αρκετά δύσκολο για την κυβέρνηση Σαμαρά να πετύχει την ψήφιση των μέτρων, ακόμα και από τη δική του πλειοψηφία.
Ωστόσο, έθεσε ένα ερώτημα που αφορά τόσο την Ελλάδα όσο και το ΔΝΤ και τους Ευρωπαίους: Πώς να δοθεί μια χρονική επιμήκυνση στην Ελλάδα χωρίς να κοστίσει οτιδήποτε στα κράτη και χωρίς να βάλει πρόσθετα χρήματα το ΔΝΤ.
Στόχος είναι, συνέχισε, να βρεθούν οι τεχνικές μέθοδοι, ώστε να μη χρειαστεί να περάσουμε από τα κοινοβούλια των ευρωπαϊκών χωρών θέμα για υποστήριξη της Ελλάδας. Να μπορέσουμε να βρούμε τεχνικούς τρόπους επαναχρηματοδότησης, ώστε να δοθούν στην Ελλάδα τα 31 δισ. που περιμένει χωρίς να διακινδυνεύσουμε τις αρχές που θα πρέπει να παραμείνουν ως αρχές στη Γερμανία, στη Γαλλία και στις άλλες χώρες. «Έφθασε όμως ο χρόνος για να το κάνουμε», κατέληξε.
Όπως τόνισε, η λύση της ελληνικής κρίσης παραμένει ένας από τους βασικούς στόχους στην ευρωπαϊκή πολιτική της Γαλλίας σημειώνοντας ότι ο επαναπροσανατολισμός της Ευρώπης ήταν μια από τις μεγάλες επιλογές της πολιτικής του.
Επιπλέον ο γάλλος πρόεδρος εξέφρασε την ικανοποίησή του για δύο ακόμα στάδια που επιτεύχθηκαν με τη δική του συμμετοχή. Το πρώτο αφορά στην υιοθέτηση του Σύμφωνου για την Ανάπτυξη τον Ιούνιο και το δεύτερο σχετίζεται με την απόφαση για την τραπεζική ένωση στις 18 Οκτωβρίου αλλά και τη φορολόγηση των χρηματοπιστωτικών συναλλαγών.
Πηγή: ΑΜΠΕ