Κόσμος
Πέμπτη, 15 Νοεμβρίου 2012 08:18

ΗΠΑ: Έκκληση να μην γίνουν περικοπές στην υγεία απηύθυνε ο Μπόνο

Τον κίνδυνο χιλιάδες άνθρωποι να πεθάνουν από AIDS, εάν οι Ηνωμένες Πολιτείες κάνουν περικοπές στην αποκαλούμενη αναπτυξιακή βοήθεια, για να μειώσουν το έλλειμμα του προϋπολογισμού, απηύθυνε ο διάσημος τραγουδιστής των U2 και ακτιβιστής, Μπόνο.

Τον κίνδυνο χιλιάδες άνθρωποι να πεθάνουν από AIDS, εάν οι Ηνωμένες Πολιτείες κάνουν περικοπές στην αποκαλούμενη αναπτυξιακή βοήθεια, προκειμένου να μειώσουν το έλλειμμα του προϋπολογισμού απηύθυνε ο διάσημος καλλιτέχνης και ακτιβιστής στη μάχη κατά της φτώχειας, Μπόνο.

Μιλώντας χθες στην Παγκόσμια Τράπεζα, ο τραγουδιστής των U2 υποστήριξε ότι πιθανή συρρίκνωση των χρημάτων του προϋπολογισμού των ΗΠΑ, που διατίθενται για την υγεία, θα αφήσει περισσότερους από 275.000 ανθρώπους χωρίς θεραπεία και θα οδηγήσει 63.000 πάσχοντες από AIDS στο θάνατο, σύμφωνα με στοιχεία του ιδρύματος amfAR.

«Ξέρουμε ότι υπάρχουν περικοπές, το καταλαβαίνουμε αυτό. Αλλά όχι περικοπές που θα κοστίσουν ζωές», είπε ο Μπόνο, τονίζοντας ότι «μια οικονομική ύφεση, δεν πρέπει να είναι αυτομάτως και ηθική κρίση».

Οι αυτόματες περικοπές δαπανών θα μπορούσαν να μειώσουν περισσότερο από 1 δισ. δολάρια τον προϋπολογισμό για την παγκόσμια υγεία και την ανάπτυξη, σύμφωνα με τα στοιχεία από το αμερικανικό γραφείο Διαχείρισης και Προϋπολογισμού.

Πηγές: ΑΜΠΕ,Reuters