Αθλητικά
Πέμπτη, 15 Νοεμβρίου 2012 10:04

Ευρωλίγκα: «Αυτοκράτορας» εναντίον «βασίλισσας»

Ο δρόμος για το «Top 16» περνά από το ΟΑΚΑ και προϋποθέτει νίκη επί της Ρεάλ Μαδρίτης για τον Παναθηναϊκό, που θα υποδεχθεί απόψε στο κλειστό του Ολυμπιακού Σταδίου τη «βασίλισσα» (21:45, ΕΤ1).

Οι «πράσινοι» βρίσκονται με την «πλάτη στον τοίχο» μετά την τελευταία εντός έδρας αποτυχία απέναντι στην Κίμκι, ενώ ολοκλήρωσαν τον πρώτο γύρο στον όμιλό τους έχοντας αρνητικό πρόσημο στο ισοζύγιο νικών-ηττών (2-3). τά την ήττα από τη Χίμκι και την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου με αρνητικό ρεκόρ (2-3).

Η ομάδα του Αργύρη Πεδουλάκη χρειάζεται απαραίτητα τη νίκη για να συνεχίσει να ελπίζει. Το -8 (78-85) του πρώτου αγώνα δεν συνιστά διαφορά απαγορευτική ως προς την επιδίωξη υπερκάλυψής της (78-85), ωστόσο αυτό είναι δευτερεύον ζητούμενο. Η Ρεάλ βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση, είναι πρωτοπόρος του ομίλου έχοντας «πέσει» μόνο στη Ρωσία απέναντι στην Κίμκι και παραμένει αήττητη στο ισπανικό πρωτάθλημα.

Οι «πράσινοι» θα στερηθούν, κατά πάσα πιθανότητα, τις υπηρεσίες του Τσαρτσαρή, ο οποίος έχει υποστεί διάστρεμμα, οπότε ενδέχεται μια θέση στη δωδεκάδα να πάρει ο Άρμστρονγκ. Όσον αφορά τον Μπανκς, σύμφωνα με την Ευρωλίγκα ο αθλητής δηλώθηκε και μπορεί να παίξει, παρά το ότι ο Πεδουλάκης είχε δηλώσει ότι τελεί υπό δοκιμή.