Πολιτική
Πέμπτη, 11 Ιουλίου 2002 21:16

«Η εξάρθρωση της τρομοκρατίας δεν είναι reality show»

«Η εξάρθρωση της τρομοκρατίας δεν είναι reality show. Είναι υπόθεση μείζονος σημασίας. Η προσπάθεια αυτή δεν μπορεί και δεν επιτρέπεται να αντιμετωπίζεται από κάποια ΜΜΕ με τη λογική των άγονων ανταγωνισμών, των ανούσιων προσωπικών επιδιώξεων και των απαράδεκτων εμπορικών πρακτικών τηλεθέασης».

Με τα λόγια αυτά ο γιος του Παύλου Μπακογιάννη, Κώστας, πλαισιωμένος από συγγενείς των θυμάτων της τρομοκρατίας, απηύθυνε έκκληση «σε όλους να αναλάβουν τις ευθύνες τους».

Ο κ. Μπακογιάννης υπογράμμισε «Μέχρι πριν από μερικά χρόνια, τα περισσότερα ΜΜΕ έκαναν το λάθος, στο όνομα της δήθεν ενημέρωσης, να αναπαράγουν τη λάσπη και τις συκοφαντίες των δολοφόνων εναντίον των θυμάτων και των οικογενειών τους.

Σήμερα αναπαράγουν σενάρια, φήμες, φευδεπίγραφες αποκλειστικότητες, ανεύθυνες εκτιμήσεις ασχέτων, οι οποίες όμως, όχι μόνο την αντικειμενική ενημέρωση του ελληνικού λαού δεν υπηρετούν, αλλά υπονομεύουν και τη συγκροτημένη προσπάθεια εξάρθρωσης της τρομοκρατίας από τις αρχές».

Αφού προέτρεψε όλες τις πλευρές να εμπιστευθούν τους θεσμούς και να αφήσουν τις έρευνες να προχωρήσουν για την πλήρη αποκάλυψη των δολοφόνων, τόνισε «Εμείς περιμένουμε είκοσι επτά χρόνια. Εχουμε την υπομονή και την αντοχή να αναμένουμε τον αναγκαίο χρόνο για την ολοκλήρωση των ερευνών και την παραπομπή όλων όσων συμμετείχαν στην τρομοκρατική δράση, σε μια δίκαιη δίκη. Αυτό που δεν θα ανεχθούμε είναι την υπονόμευση αυτής της προοπτικής. Ζητούμε απ' όλους υπευθυνότητα και σοβαρότητα».