Πολιτική
Παρασκευή, 12 Ιουλίου 2002 09:04

Πρόγνωση καιρού

Λίγες νεφώσεις, κατά περιόδους αυξημένες προβλέπονται για σήμερα στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπεται αρχικά αίθριος καιρός αλλά τις απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και είναι πιθανό να εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες στη Μακεδονία και τη Θράκη.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά ασθενείς έως μέτριοι, στα ανατολικά μέτριοι μέχρι ισχυροί και τοπικά στο Αιγαίο πολύ ισχυροί, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα ηπειρωτικά από 19 έως 37 βαθμούς Κελσίου και κατά τόπους 38 βαθμούς, στο Ιόνιο από 21 έως 35 βαθμούς και στο Αιγαίο από 22 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Για την Αττική προβλέπεται αρχικά γενικά αίθριος καιρός αλλά τις απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι, μέτριοι και πρόσκαιρα στα ανατολικά ισχυροί και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 37 βαθμούς Κελσίου.

Για τη Θεσσαλονίκη προβλέπεται αρχικά αίθριος καιρός αλλά τις απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και υπάρχει πιθανότητα να εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες, κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι, ασθενείς μέχρι μέτριοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

Για αύριο Σάββατο, σε ολόκληρη τη χώρα προβλέπεται αρχικά αίθριος καιρός. Τις απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και είναι πιθανό να εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες στα ορεινά της Ηπείρου και της Μακεδονίας. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ασθενείς και στα ανατολικά βόρειοι, μέτριοι μέχρι ισχυροί με εξασθένηση από το βράδυ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.