Πολιτιστικά
Παρασκευή, 16 Νοεμβρίου 2012 15:54

Ταινία το σκάνδαλο Πετρέους;

Ελκυστικό για τους σκηνοθέτες του Χόλιγουντ φαίνεται ότι είναι το σκάνδαλο Πετρέους, καθώς από τη Δευτέρα επικρατεί αναβρασμός στους καλλιτεχνικούς κύκλους: συναντήσεις ανάμεσα σε στελέχη των μεγάλων στούντιο, ανταλλαγή e - mails μεταξύ σεναριογράφων και τηλεφωνήματα σε ατζέντηδες.

Ελκυστικό για τους σκηνοθέτες του Χόλυγουντ φαίνεται ότι είναι το σκάνδαλο Πετρέους, καθώς από την αρχή της εβδομάδας επικρατεί αναβρασμός στους καλλιτεχνικούς κύκλους.

«Αυτό το σκάνδαλο θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον ως ταινία ή βιβλίο», ανέφερε η ατζέντης συγγραφέων Τζούντι Φάρκας, η οποία εκπροσωπεί τον σεναριογράφο Αντόνιο Μέντες για την κινηματογραφική μεταφορά με τον Μπεν Aφλεκ του βιβλίου «Argo», που βασίζεται σε αποστολή της CIA.

Σε ό,τι αφορά το συγκεκριμένο σκάνδαλο, δεν είναι βέβαιο αν κάποιος από τους πρωταγωνιστές του - ο Πετρέους ή η πρώην ερωμένη και βιογράφος του Πόλα Μπρόντγουελ- θα πουλήσει τα δικαιώματα της σχέσης τους, δίνοντας έτσι στους σινεφίλ λεπτομέρειες που δεν έχουν γίνει γνωστές και μια καλή ευκαιρία για μια επιτυχημένη ταινία ή ένα δραματικό ντοκιμαντέρ στη διάσημη εταιρεία παραγωγής HBO.

Μια τηλεταινία είναι η καλύτερη λύση

Οι ειδικοί του χώρου λένε ότι μια τηλεταινία για το θέμα είναι η καλύτερη λύση, καθώς μπορεί να προβληθεί μέσα σε ένα χρόνο. Αντίθετα, μία κινηματογραφική ταινία θα έβγαινε στους κινηματογράφους όταν πλέον το σκάνδαλο θα είχε ξεχαστεί. Η περίπτωση Πετρέους διαθέτει πολλά στοιχεία από αυτά που αναζητεί το Χόλυγουντ και το κοινό - συγκάλυψη, συνωμοσίες, την CIA, υψηλά πολιτικά πρόσωπα, ερωτικές σχέσεις, εξηγεί ο γνωστός παραγωγός Κρις Aρμστρονγκ.

«Έχει ό,τι χρειάζεται. Είναι μια περίπτωση σαν να συνδυάζονται οι «Νοικοκυρές» της Τάμπα (αναφορά στις «Νοικοκυρές σε απόγνωση») με τη σειρά ταινιών Bourne (με τον Ματ Ντέιμον)», σχολιάζει ο δικηγόρος καλλιτεχνικών υποθέσεων στο Λος Άντζελες, Τζον Πφάιφερ.