Αθλητικά
Παρασκευή, 16 Νοεμβρίου 2012 23:10

Ευρωλίγκα: Επίδειξη δύναμης ο Ολυμπιακός στη Βιτόρια

Την πρόκρισή του στο Top 16 της Ευρωλίγκας εξασφάλισε ουσιαστικά ο Ολυμπιακός, που επικράτησε στη Βιτόρια της Κάχα Λαμποράλ με 89-72, στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής.

Ο Ολυμπιακός δεν ξεκίνησε καλά στο ματς, αλλά από τα μέσα του πρώτου 10λεπτου «πήρε μπροστά» και μέχρι το τέλος του αγώνα δεν έχασε ποτέ τον έλεγχο και την πρωτοπορία στο σκορ.

Με κορυφαίους τους Σπανούλη και Χάινς (αποχώρησε τραυματίας πριν τη λήξη της δεύτερης περιόδου, αλλά δεν ήταν κάτι σοβαρό) οι Πειραιώτες έφτασαν σχετικά εύκολα στη νίκη κι έδειξαν ότι «άφησαν πίσω τους» τις κακές εμφανίσεις με Εφές Πίλσεν και Ζαλγκίρις Κάουνας. Πλέον, είναι στο χέρι τους να πάρουν και την πρώτη θέση του ομίλου, εφόσον συνεχίσουν με τον ίδιο ρυθμό.

Το ματς ουσιαστικά κρίθηκε στα μέσα της τρίτης περιόδου, όταν ο Ολυμπιακός με σερί 9-0 ξέφυγε 58-44, ενώ με το ξεκίνημα του τέταρτου δεκάλεπτου ο πίνακας έδειχνε 71-51 υπέρ της ελληνικής ομάδας (σερί 11-0). Διαφορά που της έδωσε τη δυνατότητα να φτάσει πολύ εύκολα στο τελικό 89-72

Κορυφαίος των νικητών ήταν ο Κάιλ Χάινς με 18 πόντους, ενώ ο Τζος Πάουελ στο πρώτο ουσιαστικά επίσημο ματς έδειξε ότι θα βοηθήσει σημαντικά. Είχε 12 πόντους (4 στα 5 διπ.) και 3 ριμπάουντ σε περίπου 15 λεπτά συμμετοχής.