Αθλητικά
Σάββατο, 17 Νοεμβρίου 2012 00:20

Ευρωλίγκα-Ολυμπιακός: Δηλώσεις Μπαρτζώκα, Παπανικολάου

Απόλυτα ικανοποιημένος από την εμφάνιση και τη νίκη της ομάδας του στη Βιτόρια έμεινε ο τεχνικός του Ολυμπιακού, Γιώργος Μπαρτζώκας. Ο Έλληνας προπονητής εξήρε την απόδοση του Κάιλ Χάινς, ενώ από την πλευρά του ο Κώστας Παπανικολάου επισήμανε ότι ο Ολυμπιακός βρίσκει σιγά-σιγά το ρυθμό του.

«Κάναμε το πιο κρίσιμο βήμα για την πρόκρισή μας στο top 16. Είχαμε δυο εκτός έδρας παιχνίδια στο Μιλάνο κι εδώ, στα οποία δείξαμε χαρακτήρα και ποιότητα. Πριν το ματς οι αντίπαλοί μας έλεγαν ότι ήταν τελικός για εκείνους, εμείς όμως, δώσαμε την απάντησή μας μέσα στο παρκέ», τόνισε ο προπονητής του Ολυμπιακού και συνέχισε: «Ελέγξαμε το ρυθμό στο τέλος που είναι το πιο σημαντικό όταν παίζεις απέναντι σε ισπανικές ομάδες. Με 10 ασίστ παραπάνω και με βάση τη γενικότερη εικόνα των στατιστικών ήταν δύσκολο να χάσουμε».

Οι κακές εμφανίσεις της ομάδας στο ξεκίνημα της περιόδου φαίνεται πως έκαναν καλό στον Ολυμπιακό, σύμφωνα με τα όσα είπε μετά το ματς ο Κώστας Παπανικολάου. «Καθίσαμε και συζητήσαμε στ' αποδυτήρια για να δούμε τι φταίει. Το λάθος μας ήταν πως προσπαθούσαμε να κάνουμε περισσότερα πράγματα απ’ ότι χρειαζόταν στα πρώτα παιχνίδια με συνέπεια ο καθένας μας να χάσει το ρόλο του στο γήπεδο. Αυτό που είπαμε ήταν ότι κατακτήσαμε το τρόπαιο γιατί ο καθένας από μας έκανε συγκεκριμένα πράγματα στο παρκέ και φέτος πρέπει να μείνουμε πιστοί σ’ αυτό το ρόλο», είπε ο φόργουορντ των «ερυθρόλευκων» και κατέληξε: «Ευτυχώς καταλάβαμε νωρίς το λάθος μας. Δύο εκτός έδρας νίκες είναι σημαντικό αλλά δεν χρειάζονται μεγάλα λόγια. Απλά πλέον παίζουμε ξανά καλό μπάσκετ.»