Κόσμος
Τρίτη, 20 Νοεμβρίου 2012 09:16

Στο Ισραήλ αναμένεται η Κλίντον

Στο Ισραήλ αναμένεται να αφιχθεί σήμερα η Χίλαρι Κλίντον. Οπως ανακοινώθηκε από τον Λευκό Οίκο, το μήνυμα που κομίζει είναι πως ενδεχόμενη κλιμάκωση της στρατιωτικής σύγκρουσης δεν είναι προς το συμφέρον κανενός.

Στο Ισραήλ αναμένεται να αφιχθεί σήμερα η Χίλαρι Κλίντον, ενώ συνεχίζονται οι βομβαρδισμοί στη Γάζα. Οπως ανακοινώθηκε από τον Λευκό Οίκο , το μήνυμα που κομίζει είναι πως ενδεχόμενη κλιμάκωση της στρατιωτικής σύγκρουσης δεν είναι προς το συμφέρον κανενός, πρέπει πάντως να σταματήσει η εκτόξευση ρουκετών από τη Χαμάς.

Η επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας θα έχει συνομιλίες με τον πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου, θα συναντηθεί με την παλαιστινιακή αρχή στη Ραμάλα, όχι όμως και με αξιωματούχους της Χαμάς.

Η Κλίντον θα επισκεφθεί και το Κάιρο, καθώς, σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο, η Αίγυπτος μπορεί να διαδραματίσει ρόλο ώστε να τερματιστούν οι εχθροπραξίες.

Εντός της ημέρας συνάντηση με τον Νετανιάχου θα έχει και ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν, ο οποίος δήλωσε από την αιγιπτιακή πρωτεύουσα ότι ενδεχόμενη χερσαία ισραηλινή επιχείρηση στη Γάζα θα αποτελούσε «επικίνδυνση κλιμάκωση» και πρέπει να αποφευχθεί.

Απηύθυνε επίσης για ακόμη μία φορά έκκληση για κατάπαυση του πυρός το συτνομότερο.

Πηγή: Reuters