Πολιτική
Δευτέρα, 15 Ιουλίου 2002 14:58

Στη δημοσιότητα φωτογραφίες του Δ. Κουφοντίνα

O εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ. Λευτέρης Οικονόμου ανακοίνωσε στις 14:15 ότι η Διεύθυνση Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας αναζητεί, με σκοπό τη σύλληψη, τον Δημήτριο Κουφοντίνα, του Κωνσταντίνου και της Βαΐας, που γεννήθηκε στις 19-3-1958 στην Τερπνή Βισαλτίας Σερρών, τέως κάτοικο Βαρνάβα Αττικής και τώρα αγνώστου διαμονής, επειδή από την προανακριτική έρευνα προκύπτει ότι συνδέεται άμεσα με το επί της οδού Δαμάρεως 73, στο Παγκράτι κρησφύγετο της «17 Νοέμβρη».

Ο Δημήτρης Κουφοντίνας, ο οποίος μέχρι πρότινος συζούσε με την πρώην σύζυγο του Σάββα Ξηρού, Αγγελική Σωτηροπούλου, εμφανιζόταν με τα ψευδώνυμα Δημήτρης Λαμπρόπουλος, Δημήτρης Σωτηρόπουλος ενδεχομένως δε και με άλλα, σύμφωνα πάντα με την ΕΛ.ΑΣ.

Σημειώνεται, ότι ο Κουφοντίνας, βρίσκεται στην παρανομία από το 1985, και είχε εξαφανιστεί από το σπίτι του και την οικογένειά του, με την οποία δεν επικοινώνησε έκτοτε.

Ο κ. Οικονόμου διένειμε τρεις φωτογραφίες του Δ. Κουφοντίνα, εκ των οποίων η μία είναι από την ταυτότητά του, που εκδόθηκε το 1975, και οι άλλες δύο πιο πρόσφατες.

Τέλος, κάλεσε τους πολίτες να δώσουν οποιαδήποτε πληροφορία για το συγκεκριμένο άτομο, στα τηλέφωνα 170 και 1964, ή στην πλησιέστερη αστυνομική αρχή.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου για το αν Κουφοντίνας έχει υπηρετήσει στην Αστυνομία και την ΕΥΠ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χ. Πρωτόπαπας δήλωσε «Εάν μπούμε κι εδώ στην παραφιλολογία των ημερών, φοβάμαι ότι θα οδηγηθούμε σε επικίνδυνες ατραπούς. Τα σενάρια μάλλον σύγχυση και προβλήματα προκαλούν, παρά συμβάλλουν στη σοβαρή αντιμετώπιση μιας τέτοιας υπόθεσης, όπως απαιτείται. Ας μείνουμε μόνο στην επίσημη ενημέρωση που γίνεται από τις αρμόδιες αρχές».