Αθλητικά
Τετάρτη, 21 Νοεμβρίου 2012 23:41

Champions League: Πέρασαν όλα τα φαβορί

Η κατάσταση ξεκαθάρισε απόλυτα απόψε στους ομίλους 1-4, καθώς πλέον έγιναν γνωστές οι ομάδες που προκρίθηκαν στο Top 16 του Τσάμπιονς Λιγκ. Αυτές είναι οι Πόρτο, Παρί Σεν Ζερμέν (1ος όμιλος), Σάλκε, Άρσεναλ (2ος), Μάλαγα, Μίλαν (3ος) και Μπορούσια Ντόρτμουντ, Ρεάλ Μαδρίτης (4ος).

Στο «Ντραγκάο» η Πόρτο νίκησε την Ντιναμό Ζάγκρεμπ με 3-0 (20΄ Λούτσο Γκονζάλες, 67΄ Μουτίνιο, 85΄ Βαρέλα), την ίδια ώρα που η Παρί Σεν Ζερμέν περνούσε από το Κίεβο με 2-0 (45΄,52΄ Λαβέτσι) επί της άλλης Ντιναμό του ομίλου.

Στο «Εμιρέιτς» η αντίσταση της Μονπελιέ διήρκεσε μόνο για το πρώτο ημίχρονο, καθώς στην επανάληψη οι (49΄) και Ποντόλσκι (63΄) απλοποίησαν γρήγορα τα πράγματα για τους «κανονιέρηδες» και έστειλαν την Άρσεναλ στην επόμενη φάση.

Στον 3ο όμιλο, η Ζενίτ παραχώρησε ισοπαλία 2-2 στη Μάλαγα στην Αγία Πετρούπολη. Η ομάδα-έκπληξη της διοργάνωσης, η οποία στους προκριματικούς απέκλεισε τον Παναθηναϊκό, προηγήθηκε 2-0 στο δεκάλεπτο με σκόρερ τους Σέμπα Φερνάντες στο 8΄ και Μπουονανότε στο 9΄. Οι πρωταθλητές Ρωσίας άργησαν να αντιδράσουν, μείωσαν με τον Ντάνι στο 49΄ και ισοφάρισαν με τον Φαϊζούλιν στο 86΄ αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό, καθώς μερικές ώρες αργότερα η Μίλαν νίκησε στο Βέλγιο την Άντερλεχτ μες 3-1 (47΄ Ελ Σααράουί, 71΄ Μεξές, 90΄+ Πάτο - 78΄ Ντε Σούτερ) και άφησε την ομάδα του Λουτσιάνο Σπαλέτι εκτός.

Στον 4ο όμιλο, τέλος, η Μπορούσια Ντόρτμουντ απέδειξε για άλλο ένα βράδυ ότι είναι η πιο φορμαρισμένη ομάδα της Ευρώπης, «διαλύοντας» τον Άγιαξ στο Άμστερνταμ με 4-1 (8΄ Ρόις, 36΄ Γκέτσε, 41΄,67΄ Λεβαντόφσκι - 86΄ Χέσεν), ενώ η Σίτι δεν κατόρθωσε να νικήσει τη Ρεάλ στο Μάντσεστερ μένοντας στο 1-1 (73΄ πεν. Αγουέρο - 10΄ Μπενζεμά) και για να προκριθεί έστω στο Γιουρόπα Λιγκ, θα πρέπει την επόμενη αγωνιστική να νικήσει στην έδρα της Ντόρτμουντ και να χάσει ο Άγιαξ στη Μαδρίτη.