Πολιτική
Πέμπτη, 22 Νοεμβρίου 2012 16:06

Ν. Νικολόπουλος: Κυβερνητική αφωνία για τη λίστα Λαγκάρντ

Επανέρχεται ο βουλευτής και συντονιστής του Χριστιανοδημοκρατικού Κινήματος, Νίκος Νικολόπουλος, στην υπόθεση της “λίστας Λαγκάρντ” και με νέα κοινοβουλευτική παρέμβασή του καταθέτει μία ακόμα σειρά ερωτημάτων προς τον Πρωθυπουργό, τον Υπουργό Δικαιοσύνης και τον Υπουργό Οικονομικών.

Επανέρχεται ο βουλευτής και συντονιστής του Χριστιανοδημοκρατικού Κινήματος, Νίκος Νικολόπουλος, στην υπόθεση της "λίστας Λαγκάρντ" και με νέα κοινοβουλευτική παρέμβασή του καταθέτει μία ακόμα σειρά ερωτημάτων προς τον Πρωθυπουργό, τον Υπουργό Δικαιοσύνης και τον Υπουργό Οικονομικών.

Επιρρίπτοντας ευθύνες στον κ. Αντώνη Σαμαρά, αναρωτιέται «γιατί ο Πρωθυπουργός μετά από τόσες ημέρες δεν έχει προβεί σε πολιτική "καταδίκη" των πρωταγωνιστών της δύσοσμης υπόθεσης για την λίστα Λαγκάρντ;». Επίσης, σχολιάζει σε ειρωνικό τόνο το γεγονός ότι ακόμη το υπουργείο δεν έχει στα χέρια του τη λίστα, που ζητήθηκε εκ νέου να σταλεί από τη Γαλλία.

Ο κ. Νικολόπουλος κάνει λόγο για κυβερνητική «αφωνία» που υπάρχει γύρω από τη συγκεκριμένη ή και άλλες λίστες μεγαλοκαταθετών του εξωτερικού και ενδεχομένων φοροφυγάδων, αλλά και για ζήτημα ποινικών ευθυνών των πρώην υπουργών Οικονομικών.

«Δεν πρέπει να μάθουμε επισήμως τα ονόματα των δημοσίων προσώπων που εμπλέκονται στις λίστες, ώστε να δούμε τι ρόλο έπαιξαν τα πρόσωπα αυτά τα δύο τελευταία χρόνια; Μήπως με βάση αυτές τις λίστες έγιναν ή γίνονται - όπως δημόσια καταγγέλλεται - πολιτικές ή επιχειρηματικές διευθετήσεις; Δεν πρέπει επιτέλους να παρέμβει ο Πρωθυπουργός και η Βουλή;» τονίζει ο κ. Νικολόπουλος.

Υποστηρίζει μάλιστα πως μετά από 40 μέρες, τεράστιες είναι και οι ευθύνες της σημερινής κυβέρνησης και ειδικά του Πρωθυπουργού, ο οποίος, σύμφωνα με τον κ. Νικολόπουλο, θα έπρεπε να έχει απαιτήσει το ξεκαθάρισμα της υπόθεσης, άμεσα.

Ακόμα, ο κ. Νικολόπουλος, σημειώνει ότι πολύ έγκριτος νομικός τον διαβεβαίωσε πως μπορούν να αποδοθούν ποινικές ευθύνες στον κ. Γιώργο Παπακωνσταντίνου και στον Ευάγγελο Βενιζέλο ως υπουργών Οικονομικών αλλά και στον κ. Ιωάννη Διώτη ως ανώτατο διοικητικό όργανο του ΣΔΟΕ.