Αθλητικά
Παρασκευή, 23 Νοεμβρίου 2012 00:58

Μπαρτζώκας: «Είμαστε καλή ομάδα...»

Ο Ολυμπιακός έδωσε μια απολύτως πειστική απάντηση στους όποιους επικριτές του με την εμφάνιση απέναντι στην Αναντολού Εφές, υπογράμμισε στη συνέντευξη Τύπου ο τεχνικός των «ερυθρολεύκων», Γιώργος Μπαρτζώκας.

«Ήταν μια πειστική εμφάνιση και μια νίκη σημαντική, και βαθμολογικά και ουσιαστικά και ψυχολογικά. Είχαμε πολύ καλή άμυνα, και ομαδικά και ατομικά», ξεκίνησε το σχόλιο για τον αγώνα ο κ. Μπαρτζώκας και πρόσθεσε: «Ήμασταν διστακτικοί στην επίθεση, αλλά η εμφάνισή μας ήταν πολύ καλή. Συγχαρητήρια στα παιδιά, έκαναν τέσσερις σερί νίκες κι έδειξαν ποια είναι η αξία τους. Είμαστε πραγματικά καλή ομάδα, για όσους αμφέβαλαν».

Ερωτηθείς για το «μυστικό» που έχει μεταμορφώσει εκ νέου τον Ολυμπιακό στην ομάδα που σέβεται όλη η Ευρώπη, απάντησε ότι «πρέπει να ξεκινάς από την άμυνα για να έχεις επιτυχίες. Δεν έχουμε συμπληρώσει ούτε το 1/3 τρίτο της σεζόν. Έχουμε πολλά περιθώρια βελτίωσης ακόμα. Το πιο σημαντικό για τον Ολυμπιακό είναι όποιος μπαίνει μέσα να είναι 100% έτοιμος να προσφέρει. Πρέπει να είναι όλοι έτοιμοι, οι προσδοκίες όλων είναι υψηλές και οι απαιτήσεις ακόμα μεγαλύτερες».

Από την πλευρά της Εφές ο τεχνικός της, Οκτάι Μαχμούτι, εκτίμησε ότι όπως στον αγώνα της Πόλης έτσι και στο ΣΕΦ η τελική διαφορά δεν αποτυπώνει την πραγματικότητα. «Πρώτα από όλα συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό. Στο πρώτο ημίχρονο ξεκινήσαμε καλά, αλλά στη συνέχεια παίξαμε πολύ με τα σουτ. Η τεχνική ποινή άλλαξε τις ισορροπίες, ο Ολυμπιακός είχε συνεχώς το προβάδισμα κι έφθασε στη νίκη», ξεκίνησε τις δηλώσεις του ο έμπειρος προπονητής.

«Σεβόμαστε απόλυτα τον Ολυμπιακό. Εμείς είχαμε κακή ημέρα, διάφορα πράγματα συνετέλεσαν στο να έχουμε αυτό το αποτέλεσμα», συνέχισε. «Παίξαμε με πολλά σουτ, δεν βάλαμε την μπάλα στο καλάθι και δεν ψάξαμε για άλλες λύσεις. Επιμείναμε στο εύκολο και το γρήγορο, κάτι που ήταν λάθος. Σε μια μάχη με δύο αβγά πάντα σπάει το ένα. Όπως και στο πρώτο παιχνίδι, έτσι και τώρα η τελική διαφορά στο σκορ δεν είναι ρεαλιστική».