Αθλητικά
Παρασκευή, 23 Νοεμβρίου 2012 10:45

Ευρωλίγκα: «Μισός» αλλά παθιασμένος για την πρόκριση ο Παναθηναϊκός

Αποδεκατισμένος, αλλά παράλληλα αποφασισμένος για να σφραγίσει ουσιαστικά το εισιτήριο για τους «16», θα αντιμετωπίσει απόψε (21:00, Novasports 3) την Καντού ο Παναθηναϊκός, στο πλαίσιο της 7ης αγωνιστικής του 1ου ομίλου της Ευρωλίγκας.

Το πλέον καθοριστικό ματς από αυτά που έχει δώσει έως τώρα στη διοργάνωση το «τριφύλλι» είναι αυτό που θα διεξαχθεί στο «ΠαλαΝτέσιο», καθώς και η ιταλική ομάδα «καίγεται» για τη νίκη, προκειμένου να μείνει «ζωντανή» στο παιχνίδι της πρόκρισης στην επόμενη φάση.

Οι «πράσινοι» με 3 νίκες και άλλες τόσες ήττες στα έξι πρώτα παιχνίδια θέλουν οπωσδήποτε το «τρίποντο» απέναντι στους Ιταλούς, έτσι ώστε να εξασφαλίσουν ουσιαστικά την πρόκρισή τους στο top 16. Η Καντού με 4 ήττες και 2 νίκες «παίζει με την πλάτη στον τοίχο».

Με πολλά προβλήματα βρίσκεται στην Ιταλία ο Παναθηναϊκός. Οι Ούκιτς και Τσαρτσαρής προέρχονται από τραυματισμούς και δεν είναι 100% έτοιμοι, αλλά θα παίξουν οπωσδήποτε. Ο Πάνκο, που ταλαιπωρείται από ίωση και οι τραυματίες Σοφοκλής Σχορτσανίτης και Γάιος Σκορδίλης έμειναν στην Αθήνα.

Για πρώτη φορά συμμετέχει ο νεοαποκτηθείς Αμερικανός γκαρντ, Μάρκους Μπάνκς, ο οποίος αναμένεται να πάρει χρόνο συμμετοχής, ανάλογα με την κατάσταση που θα βρίσκεται ο Ούκιτς (προέρχεται από θλάση). Στο ματς του πρώτου γύρου οι «πράσινοι» είχαν επικρατήσει δύσκολα στην Αθήνα με 78-76.