Αθλητικά
Σάββατο, 24 Νοεμβρίου 2012 18:32

Γερμανία: «Πολυβόλο» η Μπάγερν, ισόπαλο το ντέρμπι στο Γκελζενκίρχεν

Δεν έχει αντίπαλο στη μπουντεσλίγκα η Μπάγερν Μονάχου. Στο πλαίσιο της 13ης αγωνιστικής οι «Βαυαροί» διέλυσαν 5-0 το Ανόβερο και σε συνδυασμό με την ισοπαλία στο ντέρμπι, Σάλκε-Αϊντραχτ Φρανκφούρτης (1-1), ξέφυγαν 9 βαθμούς από τη δεύτερη Ντόρτμουντ.

Στα πρώτα 37 λεπτά η ομάδα του Χάινκες είχε πετύχει τρία γκολ (Χαβιέ Μαρτίνεθ, Μίλερ, Ριμπερί) και κάμπου εκεί η «σεμνή τελετή» έλαβε τέλος. Το υπόλοιπο του αγώνα ήταν τυπικής διαδικασίας, παρ' όλα αυτά οι γηπεδούχοι πέτυχαν άλλα δύο γκολ με τους Ντάντε και Γκόμεζ.

Το μεγάλο ματς της αγωνιστικής δεν ανέδειξε νικητή, καθώς Σάλκε και Αϊντραχτ έμειναν στο 1-1. Με τους γηπεδούχους δεν αγωνίστηκε ο Κυριάκος Παπαδόπουλος (ήταν εκτός αποστολής).

Αντίθετα, ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος ήταν βασικός στην ισοπαλία της Βέρντερ Βρέμης με την Βόλφσμπουργκ (1-1). Ο Αρναούτοβιςτ έδωσε το προβάδισμα στους «πράσινους» στο 35΄, αλλά στο 67΄ «απάντησε» ο Ντοστ. Από το 62΄ η ομάδα του Τόμας Σάαφ έπαιζε με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Σμιτς.

Η Ντόρτμουντ αντέδρασε στο γρήγορο προβάδισμα της Μάιντς και με δύο γκολ πριν τη λήξη του ημιχρόνου έφυγε νικήτρια με 2-1 από την Κοφάσε Αρίνα. Ο Καλιγκιούρι άνοιξε το σκορ για τους γηπεδούχους, ωστόσο, οι Ρόις και Λεβαντόφσκι διαμόρφωσαν το τελικό αποτέλεσμα πριν τη λήξη του ημιχρόνου. Ισόπαλο χωρίς τέρματα τελείωσε το παιχνίδι ανάμεσα στην Γκρόιτερ Φιρτ και τη Νυρεμβέργη, με τις δύο ομάδες να τελειώνουν το ματς με 10 παίκτες. Ο Θάνος Πέτσος έμεινε στον πάγκο των γηπεδούχων.