Αθλητικά
Δευτέρα, 26 Νοεμβρίου 2012 14:39

Κοντά στο «ναι» του Ντούνγκα η Ιντερνασιονάλ

Η Ιντερνασιονάλ του Πόρτο Αλέγκρε βρίσκεται πολύ κοντά στη συμφωνία με τον πρώην εκλέκτορα της εθνικής Βραζιλίας, Κάρλος Ντούνγκα, προκειμένου ο άλλοτε χαλκέντερος μέσος της «σελεσάο» να αναλάβει την τεχνική ηγεσία της ομάδας το 2013.

Ο Ντούνγκα, μέλος των «βερντεόρο» που κατέκτησαν το Παγκόσμιο Κύπελλο στις ΗΠΑ το 1994, δεν είχε σύλλογο μετά την απόλυσή του από την ποδοσφαιρική ομοσπονδία, ύστερα από τον αποκλεισμό της Βραζιλίας στα προημιτελικά του Μουντιάλ της Νότιας Αφρικής, το 2010.

Ο πρόεδρος της Ιντερνασιονάλ, Τζιοβάνι Λουΐτζι, επιβεβαίωσε ότι έγινε πρόταση στον Ντούνγκα και η ομάδα αναμένει μια απάντηση το συντομότερο δυνατό. «Περιμένουμε μια απάντηση, έτσι ώστε τις επόμενες ώρες να έχουμε μια τελική θέση», δήλωσε ο Λουΐτζι. «Θέλουμε να ανακοινώσουμε αμέσως, αν είναι δυνατόν σήμερα ή αύριο, το νέο τεχνικό», πρόσθεσε.

Η ομάδα του Πόρτο Αλέγκρε «έπεσε» στην ένατη θέση της βραζιλιάνικης λίγκας, μετά την εντός έδρας ήττα με 2-0 από την Πορτουγκέζα, μια ήττα που ήρθε πέντε ημέρες μετά την απόλυση του Φερναντάο, που με τη σειρά του είχε αντικαταστήσει τον Ντοριβάλ Τζούνιορ τον περασμένο Ιούλιο.