Πολιτική
Τετάρτη, 17 Ιουλίου 2002 12:26

Διευκρινίσεις για τη νομική διαδικασία που ακολουθείται για τη «17Ν» ζητάει ο ΔΣΑ

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών σε σημερινή του ανακοίνωση αναφέρει ότι στηρίζει τις προσπάθειες για την εξάρθρωση της «17 Νοέμβρη» αλλά επισημαίνει ότι πρέπει να διευκρινισθεί από τις εισαγγελικές αρχές η νομική διαδικασία που ακολουθείται. Παράλληλα, ο ΔΣΑ στην ανακοίνωσή του αφήνει αιχμές κατά των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης ως προς το θέμα της παραπληροφόρησης.

Ειδικότερα, η ανακοίνωση του ΔΣΑ, αναφέρει τα εξής:

«Ο ΔΣΑ στηρίζει τις προσπάθειες για την εξάρθρωση της τρομοκρατίας εν γένει.

Εκφράζει όμως την έντονη αντίθεσή του στο τουλάχιστον περίεργο φαινόμενο της ανεξέλεγκτης και ανεύθυνης παραπληροφόρησης των τελευταίων ημερών που βαφτίζει υπόπτους και κατηγορουμένους κατά παράβαση βασικών αρχών του κράτους Δικαίου και της δημοσιογραφικής δεοντολογίας.

Ο ΔΣΑ επισημαίνει και πάλι – προσβλέποντας με εμπιστοσύνη στην ελληνική Δικαιοσύνη - ότι σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να τηρούνται οι συνταγματικές ελευθερίες και οι δικονομικές εγγυήσεις με σκοπό τη διασφάλιση της δικαιϊκής έννομης τάξης.

Κατά συνέπεια, είναι αναγκαίο να διευκρινισθεί αμέσως εκ μέρους των εισαγγελικών αρχών η νομική διαδικασία που ακολουθείται στην προκειμένη περίπτωση».