Αθλητικά
Δευτέρα, 26 Νοεμβρίου 2012 17:10

WRC: Συνεργασία Μ-Sport - Κατάρ

Καλά είναι τα νέα που έρχονται από το στρατόπεδο της M-Sport, η οποία θα συνεχίσει να αγωνίζεται και του χρόνου στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα ράλι. Σανίδα σωτηρίας σε αυτή την προσπάθεια της ομάδας του Μάλκολμ Γουΐλσον, θα είναι, όπως ανακοινώθηκε σήμερα, το Κατάρ για το 2013.

Η αβεβαιότητα που υπήρχε μετά την εργοστασιακή αποχώρηση της Ford στο τέλος της φετινής χρονιάς φαίνεται πως έλαβε τέλος. Βασικός οδηγός της νέας ομάδας που θα ονομάζεται Qatar M-Sport World Rally Team θα είναι ο Νάσερ Αλ-Ατίγια, ενώ υπάρχουν συζητήσεις για δύο ακόμη αυτοκίνητα που θα συμμετάσχουν και στους 13 αγώνες του Παγκοσμίου πρωταθλήματος.

Αντιθέτως, ο έμπειρος Αλ-Ατίγια λόγω άλλων αγωνιστικών υποχρεώσεων, θα τρέξει στους οκτώ αγώνες της επόμενης χρονιάς. Πρώτη εμφάνισή με το Ford Fiesta WRC θα κάνει το Φεβρουάριο, στο Ράλι Σουηδίας.

«Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι που καλωσορίζουμε έναν τόσο σημαντικό συνεργάτη όπως το Κατάρ μαζί μας το 2013. Η συνεργασία με τον Νάσερ και το Κατάρ θα επιτρέψει στην M-Sport να συνεχίσει στην κορυφή του αθλήματος και ανυπομονούμε να δουλέψουμε μαζί στο μέλλον. Καθώς το 2012 τελειώνει, η δουλειά δεν έχει σταματήσει και όλη τη ομάδα εργάζεται εντατικά για να διασφαλίσουμε ότι θα παραδοθεί ένα δυνατό σύνολο την επόμενη χρονιά», δήλωσε ο Μάλκολμ Γουΐλσον.

Ο Νάσερ Αλ-Ατίγια από την πλευρά του στάθηκε στην εμπειρία που έχει ήδη με αυτοκίνητα της Ford καθώς με ένα Fiesta S2000 είχε κερδίσει το 2010 στο ράλι της χώρας του, στο ντεμπούτο του αυτοκινήτου στο συγκεκριμένο αγώνα.

«Ανυπομονούμε να χτίσουμε μία δυνατή συνεργασία με την M-Sport και να δουλέψουμε μαζί τους το 2013. Εχω καλή γνώση του αυτοκινήτου, οδηγώντας ένα Fiesta S2000 στη νίκη με την πρώτη του εμφάνιση το 2010 και τώρα ανυπομονώ να εξασφαλίσω τον όγδοο τίτλο μου στη Μέση Ανατολή με ένα Fiesta RRC. Πραγματικά ανυπομονώ να βρεθώ πίσω από το τιμόνι του Fiesta RS WRC και να συμμετάσχω σε όσο το δυνατόν περισσότερους αγώνες μπορώ, παράλληλα με τις υπόλοιπες αγωνιστικές υποχρεώσεις».

Φέτος ο 41χρονος χάλκινος Ολυμπιονίκης του Λονδίνου στην σκοποβολή, συμμετείχε στο παγκόσμιο πρωτάθλημα με ένα Citroen DS3 WRC υπό την χορηγία του Κατάρ και έτρεξε σε οκτώ αγώνες. Καλύτερη του επίδοση ήταν η τέταρτη θέση στο ράλι Πορτογαλίας.

Σε ό,τι αφορά τώρα στους δύο υπόλοιπους οδηγούς που υπολογίζεται ότι θα πλαισιώνουν τον Αλ-Ατίγια στην ομάδα, τα ονόματά τους δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστά. Αναφέρεται όμως ότι ο Μάλκολμ Γουΐλσον θα ήθελε να συμφωνήσει με τον Μαντς Οστμπεργκ ενώ ακούγεται πολύ έντονα και ο Πέτερ Σόλμπεργκ που έμεινε χωρίς ομάδα μετά την αποχώρηση της Ford. Ο Νορβηγός δήλωσε πρόσφατα ότι είναι διατεθειμένος να αγωνιστεί χωρίς αμοιβή αν είναι να συνεχίσει την καριέρα του στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα.