Πολιτική
Δευτέρα, 26 Νοεμβρίου 2012 17:48

Υπέρ της εξόδου από το ευρώ ο Αλ. Αλαβάνος

Υπέρ της εξόδου από το ευρώ τάχθηκε ο Αλέκος Αλαβάνος υποστηρίζοντας πως το νόμισμα που έχουμε δεν βοηθά την Ελλάδα να αντιμετωπίσει το πρόβλημα της ανάπτυξης και του δανεισμού. Σκληρή απάντηση στο ΣΥΡΙΖΑ από τη ΝΔ.

Η επιστροφή στη δραχμή θα αποτελούσε τομή για τη χώρα, υποστήριξε ο Αλέκος Αλαβάνος κατά τη διάρκεια σημερινής συνέντευξής του σε τηλεοπτική εκπομπή, σημειώνοντας ότι πολλές χώρες της ΕΕ που δεν μετέχουν στην Ευρωζώνη είναι ακμαίες.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του πρώην προέδρου του Συνασπισμού, αν είχαμε βγει από το ευρώ σήμερα θα είχαμε άλλο κλίμα και πρόσθεσε ότι το νόμισμα που έχουμε δεν βοηθά την Ελλάδα να αντιμετωπίσει το πρόβλημα της ανάπτυξης και του δανεισμού. «Είναι η καταδίκη της Ελλάδας», είπε χαρακτηριστικά.

Όπως ανέφερε, μόνο με έξοδο της χώρας από την Ευρωζώνη μπορεί να καταργηθεί το Μνημόνιο ενώ, αναφερόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε πως υπάρχει μεν κυβερνητική προοπτική για αυτόν, αλλά το ζητούμενο είναι ποια πολιτική γραμμή θα ακολουθήσει καθώς η παραμονή στην Ευρωζώνη δεν θα φέρει πρόοδο στην Ελλάδα.

Για το ΚΚΕ είπε ότι είναι το κόμμα που έχει δικαιωθεί σε σχέση με την κριτική του για την Ευρωζώνη αλλά «κλείστηκε στον εαυτό του και αρνείται να κάνει συνεργασία» και τέλος χαρακτήρισε τη Χρυσή Αυγή «καθαρή απειλή απέναντι στις στοιχειώδεις κοινοβουλευτικές λειτουργίες» και υποστήριξε πως θα έπρεπε να τεθεί εκτός νόμου.

Εν τω μεταξύ, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Παν. Λαφαζάνης ανέφερε σε συνέντευξή του ότι ο δρόμος για την ένταξη του κ. Αλαβάνου και του Μετώπου στο οποίο ηγείται, πρέπει να είναι ανοικτός.

Καυστικό ήταν το σχόλιο του κυβερνητικού εκπροσώπου Σίμου Κεδίκογλου με αφορμή τις δηλώσεις αυτές. «Τη μαύρη κωμωδία 'Επιστροφή στη δραχμή' ανεβάζει σήμερα στο θέατρο του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Αλέξης Τσίπρας, παραχωρώντας, όμως, αυτή τη φορά την καρέκλα του σκηνοθέτη στο μέντορά του Αλέκο Αλαβάνο, και με βοηθό παραγωγής τον Παναγιώτη Λαφαζάνη. Όμως,«το μόνο θέατρο που θα δεχτεί να ανεβάσει ένα τέτοιο 'έργο', είναι αυτό του παραλόγου».

Αμεση ήταν η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ. «Οι απόψεις του κυβερνητικού εκπροσώπου για τις εσωκομματικές εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ είναι εξαιρετικά ενδιαφέρουσες», τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση και προστίθεται: «Ωστόσο, με λύπη πρέπει να ενημερώσουμε τον κ. Κεδίκογλου ότι η ημερομηνία εγγραφής νέων μελών για τη συμμετοχή στη συνδιάσκεψη έχει λήξει. Μπορεί όμως να στείλει τις προσεχείς ημέρες την παρέμβασή του στον εσωκομματικό διάλογο στην εφημερίδα "Η Αυγή"».

Πηγή: ΑΜΠΕ