Αθλητικά
Τρίτη, 27 Νοεμβρίου 2012 13:03

WRC: Στην Qatar M-Sport ο Οστμπεργκ

Και επίσημα πλέον ο Μαντς Οστμπεργκ θα αγωνίζεται του χρόνου στην ομάδα της Qatar M-Sport. Ο νεαρός Νορβηγός αναμένεται να είναι ο ένας από τους δύο οδηγούς που θα τρέξουν και στους 13 αγώνες του παγκοσμίου πρωταθλήματος.

Αυτή θα είναι η πρώτη του χρονιά που θα πραγματοποιήσει κάτι τέτοιο από το 2006 όταν και εμφανίστηκε στο WRC. Στην ουσία εξαργύρωσε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την πολύ καλή φετινή του παρουσία στο θεσμό, τερματίζοντας τέταρτος στην γενική κατάταξη. Παράλληλα, θα έχει να θυμάται από φέτος την πρώτη νίκη στην καριέρα του στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα, στο ράλι Πορτογαλίας, αλλά και την παρουσία του στο βάθρο σε Σουηδία και Αργεντινή, αντίστοιχα.

Ο ίδιος δηλώνει ενθουσιασμένος με τη συμφωνία και τόνισε ότι ένα όνειρό του έγινε πραγματικότητα.

«Αυτή είναι εξαιρετική ευκαιρία για μένα. Είχα πολλά όνειρα στην καριέρα μου, αλλά το να επιτύχω αυτό, είναι σίγουρα ένα από τα μεγαλύτερα και φυσικά θα προσπαθήσω να το εκμεταλλευτώ.

Είμαι πραγματικά πολύ χαρούμενος που επέλεξα να έρθω στην ομάδα και να συνεχίσω να δουλεύω πολύ στενά με την M-Sport την επόμενη χρονιά. Δουλεύουμε πάνω στο Ford Fiesta RS WRC εδώ και δύο χρόνια- ξέρουμε το αυτοκίνητο και την ομάδα, επομένως από τεχνικής απόψεως, πιστεύω ότι θα βρεθώ σε μία καλή θέση καθώς δεν θα υπάρχουν σημαντικές αλλαγές που θα χρειαστεί να συνηθίσω.

Από την άλλη πλευρά, είναι μία μεγάλη πρόκληση και παράλληλα ένα μεγάλο βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση. Αυτή η χρονιά ήταν πολύ καλή για εμάς και ελπίζω ότι μπορούμε να συνεχίσουμε έτσι και το 2013. Ανυπομονώ να βρεθώ πίσω από το τιμόνι και να ξεκινήσω τις δοκιμές με την ομάδα στις επόμενες δύο εβδομάδες», δήλωσε ο Οστμπεργκ.

Η Qatar M-Sport ήταν η καλύτερη επιλογή, δεδομένων των συνθηκών, για τον 25χρονο οδηγό, τη στιγμή που η Citroen επέλεξε τελικά τον Ντάνι Σορντό για το δεύτερο εργοστασιακό Citroen DS3 WRC.

Αλλωστε, ο Οστμπεργκ είναι γνώριμος της M-Sport αφού αγωνιζόταν με αυτή τα δύο προηγούμενα χρόνια αρχικά με το Fiesta S2000 (2010) και στη συνέχεια με το Fiesta RS WRC (2011). Στον πρώτο του μάλιστα αγώνα, στη Σουηδία, με το κορυφαίο Fiesta τερμάτισε δεύτερος.

Ο επικεφαλής της Qatar M-Sport World Rally Team, όπως είναι η πλήρης, νέα ονομασία της, Μάλκολμ Γουΐλσον, στάθηκε στην ωριμότητα και τις επιτυχίες που παρουσίασε φέτος ο 25χρονος Νορβηγός, ο οποίος έχει φτάσει τις 15 νίκες σε ειδικές διαδρομές.

«Η απόδοση του Μαντς φέτος ήταν εντυπωσιακή. Ανέκαθεν είχε την ταχύτητα στην άσφαλτο, αλλά η ωριμότητα που έδειξε φέτος αποδεικνύει ότι είναι έτοιμος να κάνει το επόμενο βήμα στην καριέρα του. Κάτι που τον έκανε τον ιδανικό υποψήφιο για να στελεχώσει την ομάδα το 2013. Είμαι σίγουρος ότι θα δούμε μερικούς δυνατές αγώνες από αυτόν, αφού η πρόκληση την επόμενη χρονιά είναι μεγαλύτερη».

Το μόνο λοιπόν που απομένει είναι να γίνει γνωστό και το όνομα του δεύτερου οδηγού που θα τρέχει με τη συγκεκριμένη ομάδα. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Νάσερ Αλ-Ατίγια θα αγωνιστεί στους οκτώ από τα 13 ράλι του χρόνου με ένα από τα Ford Fiesta RS WRC της Qatar M-Sport.