Την Πέμπτη ορίστηκε η ψηφοφορία στη Bundestag για τη συμφωνία του Eurogroup. Tην έγκρισή της προέβλεψε σε δηλώσεις του ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Χριστιανοδημοκρατών (CDU), Μίχαελ Γκρόσε-Μπρέμερ.
Την Πέμπτη ορίστηκε η ψηφοφορία στη Bundestag για τη συμφωνία του Eurogroup. Tη συμφωνία θα παρουσιάσει, προηγουμένως, στους Γερμανούς βουλευτές ο υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.
Όπως έκανε γνωστό ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Χριστιανοδημοκρατών (CDU), Μίχαελ Γκρόσε-Μπρέμερ, αύριο Τετάρτη, θα συνεδριάσει η Επιτροπή Προϋπολογισμού της Βουλής.
Σε δηλώσεις του ο κ. Μπρέμερ εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο επέλεξε να διατηρήσει την συμμετοχή του στο πρόγραμμα βοήθειας, αλλά και για το γεγονός ότι δεν αποφασίστηκε αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους.
Προέβλεψε, επίσης, ότι ο κυβερνητικός συνασπισμός θα δώσει την Πέμπτη την απαραίτητη πλειοψηφία για τη στήριξη των αποφάσεων.
Την πρόθεση του κόμματός του να στηρίξει τη συμφωνία εξέφρασε νωρίτερα ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Σοσιαλδημοκρατών Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ.
Σε δηλώσεις του στο κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο ZDF, ο κ. Σταϊνμάιερ είπε ότι δεν θα συνιστούσε στους βουλευτές του μια στάση που θα οδηγούσε την Ελλάδα στην έξοδο από την Ευρωζώνη.
Πάντως, δεν παρέλειψε να σημειώσει πως η λύση που δόθηκε, είναι μόνο προσωρινή και ότι μια νέα αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, «αντίθετα προς τις δηλώσεις της κυβέρνησης», αναβλήθηκε μόνο για μετά τις ομοσπονδιακές εκλογές. Διευκρίνισε επίσης, πως δεν είναι ακόμη σαφές ποιο σχέδιο θα κληθεί να ψηφίσει η ομοσπονδιακή βουλή, καθώς, όπως είπε, κάποια στοιχεία της λύσης υπόκεινται ακόμη σε αλλαγές.
Ευρεία στήριξη της συμφωνίας στη Bundestag αναμένει και ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Φιλελευθέρων (FDP), Ράινερ Μπρούντερλε, σύμφωνα με δηλώσεις του στη Γερμανική Ραδιοφωνία.
Με τη σειρά του και ο κ. Μπρούντερλε δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να γίνει στο μέλλον νέο «κούρεμα» του ελληνικού χρέους, παραδέχθηκε ωστόσο ότι κάτι τέτοιο δεν είναι δυνατό στο πλαίσιο της ισχύουσας νομοθεσίας, αλλά διευκρίνισε ότι θα μπορούσε, μακροπρόθεσμα, να αποτελέσει τμήμα μιας λύσης.