Πολιτική
Τετάρτη, 28 Νοεμβρίου 2012 11:45

Ευ. Βενιζέλος: Στόχος μας η ανάσχεση της ύφεσης

Η χώρα έχει σταθεί όρθια και τώρα μπορεί να κερδίσει το χαμένο έδαφος, εκτίμησε ο Ευ. Βενιζέλος εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου και έθεσε ως άμεση προτεραιότητα να προχωρήσει η επαναγορά των ομολόγων και η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

Η χώρα έχει σταθεί όρθια και τώρα μπορεί να κερδίσει το χαμένο έδαφος, εκτίμησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευ. Βενιζέλος εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου και έθεσε ως άμεση προτεραιότητα να προχωρήσει η επαναγορά των ομολόγων και η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

Έχουμε ένα νέο πλαίσιο, μία νέα αφετηρία την οποία πρέπει να αξιοποιήσουμε προς όφελος της πραγματικής οικονομίας και των πολιτών, γιατί μόνο η ανάσχεση της ύφεσης μπορεί να πείσει τους Έλληνες ότι υπάρχει προοπτική σημείωσε ο. Βενιζέλος.

Αμεσος στόχος τώρα, πρόσθεσε, είναι να προχωρήσει η επαναγορά των ομολόγων και η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και όχι των τραπεζιτών, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

Απαντώντας τέλος σε σχετική ερώτηση, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ διευκρίνισε ότι αλλαγές στη λειτουργία της κυβέρνησης δεν ήταν αντικείμενο της σημερινής σύσκεψης.