Αθλητικά
Τετάρτη, 28 Νοεμβρίου 2012 13:19

Ο Αγκίρε στον πάγκο της Εσπανιόλ

Ο Χαβιέ Αγκίρε επιβεβαίωσε τα προγνωστικά και θα είναι ο αντικαταστάτης του Μαουρίτσιο Ποκετίνο στον πάγκο της Εσπανιόλ.

Σαράντα οκτώ ώρες μετά την ανακοίνωση της αποχώρησης του Αργεντινού τεχνικού, η ισπανική ομάδα εμπιστεύτηκε το αγωνιστικό μέλλον της στον Μεξικανό προπονητή, που συμφώνησε να οδηγήσει το σύλλογο έως το τέλος της εφετινής αγωνιστικής περιόδου. Μια πρόκληση κάθε άλλο παρά εύκολη για τον Αγκίρε, αφού ύστερα από 13 αγωνιστικές η Εσπανιόλ βρίσκεται στην τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Μετά τη συμμετοχή στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2002, με την εθνική ομάδα του Μεξικού, ο Αγκίρε ανέλαβε την Οσασούνα στην οποία παρέμεινε για τέσσερις σεζόν (2002-2006) και την οδήγησε στον γ΄ προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ. Ακολούθως εργάστηκε στην Ατλέτικο Μαδρίτης (2007-2009), την οποία επανέφερε στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις κερδίζοντας την πρώτη χρονιά ένα εισιτήριο για το Γιουρόπα Λιγκ και την επόμενη την έξοδο στο Τσάμπιονς Λιγκ. Στη συνέχεια ανέλαβε εκ νέου την εθνική ομάδα της πατρίδας του (2009-2010), οδηγώντας το Μεξικό στο β΄ γύρο του Μουντιάλ της Νότιας Αφρικής πριν επιστρέψει στην Ισπανία για τη Σαραγόσα (2010-2011).