Κόσμος
Πέμπτη, 29 Νοεμβρίου 2012 18:33

Συρία: Μάχες κοντά στο αεροδρόμιο της Δαμασκού

Τη συγκοινωνιακή αρτηρία η οποία ενώνει το αεροδρόμιο της Δαμασκού με την ίδια την πόλη ισχυρίζονται ότι έχουν αποκόψει ομάδες σύρων ανταρτών, έχοντας πλήξει παράλληλα με όλμους τους διαδρόμους του αεροδρομίου.

Με όλμους έπληξαν τους διαδρόμους προσγείωσης και απογείωσης του αεροδρομίου της Δαμασκού δυνάμεις των σύρων ανταρτών, σύμφωνα με πηγές από τις γραμμές της αντιπολίτευσης, τις οποίες επικαλείται το πρακτορείο Reuters.

Αντάρτες ισχυρίζονται ότι έχουν ήδη αποκόψει την πρόσβαση από το αεροδρόμιο προς το κέντρο της συριακής πρωτεύουσας.

Μαχητές της οργάνωσης Τζουντ Αλλάχ και δύο άλλων ισλαμιστικών ομάδων δηλώνουν ότι ελέγχουν ουσιαστικά την είσοδο και την έξοδο από το αεροδρόμιο, χωρίς ωστόσο να έχουν εισέλθει σε αυτό.

Η εταιρεία των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων Dubai's Emirates ματαίωσε επ' αόριστον κάθε πτήση προς την Δαμασκό, ενώ και η αιγυπτιακή EgyptAir ακύρωσε την πτήση Κάιρο - Δαμασκός της Παρασκευής λόγω της «επιδεινούμενης κατάστασης» γύρω από το αεροδρόμιο.

Ο εκπρόσωπος του στρατιωτικού συμβουλίου των εξεγερμένων στην Δαμασκό, Μοατάζ Αλ Καναβάτι, ανέφερε ότι δεν μπορεί να επιβεβαιώσει συγκεκριμένες επιθέσεις στο αεροδρόμιο, ωστόσο επιβεβαίωσε ότι ο χώρος του αεροδρομίου είναι στην ακτίνα πυρός των ανταρτών.

Το Συριακό Παρατηρητήριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα επιβεβαιώνει, από την πλευρά του, ότι υπάρχουν συγκρούσεις επάνω στον δρόμο ο οποίος ενώνει την Δαμασκό με το αεροδρόμιο, ωστόσο σημειώνει ότι οι αντάρτες δεν βρίσκονται τόσο κοντά στον ίδιο το χώρο του αεροδρομίου.