Κόσμος
Πέμπτη, 29 Νοεμβρίου 2012 19:46

«Αναμένουμε ρεπουμπλικανική πρόταση προς αποφυγή του δημοσιονομικού γκρεμού»

Πρόταση από πλευράς των Ρεπουμπλικανών η οποία να αποτελεί βάση για συμβιβασμό αναμένουν οι Δημοκρατικοί, σύμφωνα με τον επικεφαλής της ομάδας τους στην αμερικανική Γερουσία, Χάρυ Ρέιντ.

Σε αναμονή μιας «λογικής» πρότασης από πλευράς Ρεπουμπλικανών για την αποφυγή του «δημοσιονομικού γκρεμού», δηλαδή ενός δημοσιονομικού εκτροχιασμού των ΗΠΑ, βρίσκονται οι Δημοκρατικοί, σύμφωνα με τον επικεφαλής των γερουσιαστών του κόμματος Χάρυ Ρέιντ.

Τα δύο κόμματα αδυνατούν μέχρι στιγμής να ισορροπήσουν στην αναλογία αύξησης φόρων και μείωσης δαπανών για την μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος των ΗΠΑ και την εκπόνηση του προϋπολογισμού της χώρας.

«Χρειαζομαστε μια λογική πρότασή από πλευράς τους, κάτι το οποίο μέχρι στιγμής δεν υπάρχει», σημείωσε μιλώντας σε δημοσιογράφους ο Ρέιντ, λίγο μετά το τέλος της συνάντησης του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου των Ρεπουμπλικάνων στο Κογκρέσο Τζον Μπόνερ με τον αμερικανό υπουργό Οικονομικών Τίμοθυ Γκάιτνερ.

Ο Μπόνερ είχε δηλώσει, μετά την συνάντησή του με τον Γκάιτνερ, «απογοητευμένος» από την πορεία των συνομιλιών για τον προϋπολογισμό.

Ο Ρέιντ υπογράμμισε επίσης ότι μία αύξηση του ανώτατου ορίου δημοσίου χρέους της χώρας είναι αναγκαίο συστατικό ενός πακέτου αποφυγής του «δημοσιονομικού γκρεμού».

Μετά την συνάντηση την οποία είχε και ο ίδιος με τον υπουργό Οικονομικών της χώρας, ο δημοκρατικός γερουσιαστής ξεκαθάρισε ότι ο Μπαράκ Ομπάμα δεν πρόκειται να υπογράψει καμία συμφωνία η οποία δεν θα περιλαμβάνει την αύξηση του ανώτατου ορίου συνολικού δανεισμού των ΗΠΑ.

Πηγή: Reuters