Αθλητικά
Πέμπτη, 29 Νοεμβρίου 2012 23:14

Ευρωλίγκα: Στο Top 16 ο Παναθηναϊκός, άφησε εκτός την Ολίμπια

Ο Παναθηναϊκός εξασφάλισε την πρόκριση στις 16 καλύτερες ομάδες της Ευρωλίγκας επικρατώντας με 80-72 της Ολίμπια Λιουμπλιάνα στο ΟΑΚΑ, στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής του 1ου ομίλου.

Τα δεκάλεπτα: 17-11, 35-33, 62-49, 80-72

Οι «πράσινοι» άφησαν και μαθηματικά εκτός συνέχειας τους Σλοβένους, αλλά ο Αργύρης Πεδουλάκης θα πρέπει να προβληματιστεί από τα πολλά λάθη της ομάδας του, λάθη που επέτρεψαν στους αντίπαλους να παραμείνουν στη διεκδίκηση του αγώνα ως το τέλος, καθώς οι Σλοβένοι κυριάρχησαν και στα ριμπάουντ.

Ως θετικά στοιχεία στο παιχνίδι του Παναθηναϊκού θα πρέπει να καταγραφεί η εμφάνιση του Μπανκς που ήταν καλός στη δημιουργία αλλά και το σκοράρισμα, όπως και η συνέπεια του Λάσμε στις θετικές εμφανίσεις. Ακόμη, ο Τσαρτσαρής έφτασε απόψε τις 218 εμφανίσεις και είναι πια ο τρίτος σε συμμετοχές παίκτης στην ιστορία της διοργάνωσης.

Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν ακόμη και με διαφορά 17 πόντων λίγο πριν τη λήξη της τρίτης περιόδου, αλλά στο τέταρτο δεκάλεπτο η Ολίμπια αντέδρασε, προσπάθησε να τα παίξει όλα για όλα και κατόρθωσε να μειώσει στους τέσσερις πόντους, ενάμισι λεπτό πριν τη λήξη. Οι παίκτες του Παναθηναϊκού διαχειρίστηκαν όμως σωστά τον εναπομείναντα χρόνο και απέφυγαν τις περιπέτειες.

Ο Μπανκς τελείωσε τον αγώνα με 14 πόντους και 5 ασίστ, ενώ άλλους τόσους πρόσθεσε ο Ούκιτς. Ο Διαμαντίδης πρόσφερε στη δημιουργία με τις 8 τελικές πάσες του, ενώ από τους φιλοξενούμενους ξεχώρισαν οι Μπλάζιτς και Μούριτς με 17 και 16 πόντους, αντίστοιχα.