Πολιτιστικά
Σάββατο, 01 Δεκεμβρίου 2012 18:24

Μια «επαναστατική» κωμωδία εκτός εαυτού

Αφιερωμένη με αγάπη στην Ελλάδα, που ποτέ δεν πεθαίνει, όσο και αν ψυχορραγεί, είναι η νέα κωμωδία – χείμαρρος του Ακη Δήμου, «Οθων και Ποθούλα», που παρουσιάζεται σε σκηνοθεσία Σταμάτη Φασουλή στο Θέατρο Δημήτρης Χορν.

Αφιερωμένη με αγάπη στην Ελλάδα, που ποτέ δεν πεθαίνει, όσο και αν ψυχορραγεί, είναι η νέα κωμωδία – χείμαρρος του Ακη Δήμου, «Οθων και Ποθούλα», που παρουσιάζεται σε σκηνοθεσία Σταμάτη Φασουλή στο Θέατρο Δημήτρης Χορν.

Περνώντας από την Αθήνα του 2012 σε εκείνη του 1837, με μια ενδιάμεση στάση στο 1942, το έργο αποτυπώνει την ιστορία που πάντα επαναλαμβάνεται, για να συνθέσει μία διαφορετική περιπέτεια στην εποχή της κρίσης.

Ο Όθων Μολοχάνθης, ένας άλλοτε οικονομικά ισχυρός βιοτέχνης, πτωχεύει και βρίσκεται στη δυσάρεστη θέση να αποχαιρετήσει την πολυτελή μεζονέτα του στα βόρεια προάστια και να εγκατασταθεί με τη γυναίκα του, Δωδώνη, στο προικώο της, στο Κουκάκι.

Μετακομίζοντας εκεί, θα βρεθούν εντελώς αναπάντεχα να συγκατοικούν με την Ποθούλα Ραρράκου, Κυρία των Τιμών της Βασίλισσας Αμαλίας και πνεύμα ατίθασο και ανυπότακτο, έναν Αξιωματικό της Χωροφυλακής, ορκισμένο εχθρό της Βαυαροκρατίας και έναν νεαρό Εαμίτη, ο οποίος είναι έτοιμος για το αντάρτικο.

Έτσι, ο καταχρεωμένος και απελπισμένος Όθωνας, χωρίς να το καταλάβει, θα μετατραπεί σε ηγέτη μιας παράδοξης επανάστασης, η οποία θα κρίνει την τύχη και το μέλλον της Ελλάδας.

Ταυτότητα παράστασης: συγγραφέας: Ακης Δήμου, σκηνοθεσία: Σταμάτης Φασουλής, σκηνικά: Μαργαρίτα Χατζηϊωάννου, κοστούμια: Ντένη Βαχλιώτη, φωτισμοί: Μελίνα Μάσχα, παραγωγή: Ελληνική Θεαμάτων. Πρωταγωνιστούν: Σταμάτης Φασουλής, Σοφία Φιλιππίδου, Θανάσης Αλευράς, Σοφία Φαραζή, Κωνσταντίνος Καρβέλης και -σε ρόλο έκπληξη- η Βέρα Κρούσκα.

Πληροφορίες

Θέατρο Δημήτρης Χορν, Αμερικής 10 – Αθήνα, τηλ.: 210 3612500. Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Τετάρτη, Πέμπτη και Σάββατο: 21:15, Κυριακή: 18:30. Τιμές εισιτηρίων: 20 (πλατεία), 18 (εξώστης), 15 (φοιτητικό), 10 (ανέργων, με απαραίτητη την προσκόμιση της ταυτότητας και του δελτίου ανεργίας) ευρώ. Προπώληση εισιτηρίων: ταμείο του θεάτρου, με πιστωτική κάρτα: 210 8938100, μέσω internet: www.ellthea.gr και www.tickehour.com .