Πέμπτη, 18 Ιουλίου 2002 17:41

Ποινικές διώξεις κατά Χριστόδουλου, Βασίλειου Ξηρού και Διον. Γεωργιάδη

Κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος, κάποιες από τις οποίες περιλαμβάνονται στο νέο νόμο για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας και του οργανωμένου εγκλήματος, απαγγέλθηκαν σε βάρος του Χρισόδουλου και Βασίλειου Ξηρού και του Διονυσίου Γεωργιάδη.

Σε βάρος του τελευταίου ασκήθηκε δίωξη για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, έκρηξη από κοινού, ληστεία από κοινού, και κατοχή εκρηκτικών υλών.

Ο Χριστόδουλος Ξηρός διώκεται για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, κατασκευή, προμήθεια και κατοχή εκρηκτικών υλών, διακεκριμένη οπλοκατοχή κατά συναυτουργία, ανθρωποκτονία από πρόθεση κατά συρροή από κοινού, έκρηξη κατά συρροή από κοινού, ληστεία κατά συρροή από κοινού, ληστεία από την οποία προήλθε θάνατος, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία (πλημμέλημα).

Ο Βασίλειος Ξηρός αντιμετωπίζει τις ίδιες κατηγορίες με τον αδελφό του, εκτός από αυτήν που αφορά τη ληστεία από την οποία προήλθε θάνατος.

Και οι τρεις κατηγορούμενοι ζήτησαν και έλαβαν από την ανακρίτρια Θεώνη Μπούρη προθεσμία για να απολογηθούν την Κυριακή στις 4 το απόγευμα.

Οι Β. Ξηρός και Δ. Γεωργιάδης δήλωσαν στον εισαγγελέα ότι δεν επιθυμούν συνήγορο υπεράσπισης, ενώ ο Χριστόδουλος Ξηρός επιφυλάχθηκε για το αν τελικά θα διορίσει ή όχι συνήγορο. Και οι τρεις αποδέχθηκαν και ενώπιον του εισαγγελέα τις πράξεις για τις οποίες κατηγορούνται.

Πηγή: AΠΕ