Αθλητικά
Δευτέρα, 03 Δεκεμβρίου 2012 15:09

Ευρωλίγκα: MVP για τον Νοέμβριο ο Σπανούλης

Με τις εμφανίσεις που πραγματοποίησε και τον ηγετικό ρόλο του που είναι καθολικά αποδεκτός από τους συμπαίκτες του, ο Βασίλης Σπανούλης οδήγησε τον Ολυμπιακό σε πέντε συνεχείς μεγάλες νίκες στην Ευρωλίγκα.

Μάλιστα, αυτές απέναντι στις Κάχα Λαμποράλ, Αρμάνι Μιλάνο και Ζαλγκίρις Κάουνας σημειώθηκαν και μάλιστα με άνεση στις αντίπαλες έδρες, ενώ εκείνες με Τσεντεβίτα και Εφές στο ΣΕΦ.

Οι «ερυθρόλευκοι» είναι η πιο φορμαρισμένη ομάδα της Ευρώπης αυτή τη στιγμή, παίζουν σαν αληθινοί πρωταθλητές και ο γκαρντ των «ερυθρόλευκων» είδε την απόδοσή του να επιβραβεύεται με την ανάδειξή του ως ο πολυτιμότερος παίκτης της διοργάνωσης για το μήνα Νοέμβριο.

Στις τρεις από τις πέντε νίκες του Ολυμπιακού ο Σπανούλης αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ, ενώ ήταν δεύτερος σε πόντους στις άλλες δύο και βοήθησε τον Ολυμπιακό να φτάσει στην πρώτη θέση του ομίλου του τη Ζαλγκίρις Κάουνας.

Ο Θεσσαλός άσος είχε μέσο όρο 17.6 πόντους στις πέντε νίκες της ομάδας του το Νοέμβριο, 6.8 ασίστ και 14/31 τρίποντα (45%). Ακόμη, είναι πρώτος στον πίνακα των ασίστ κατά μέσο όρο (6.25) και είναι έκτος σκόρερ στη διοργάνωση με 16 πόντους μ.ο. ανά αγώνα. Ο Σπανούλης ήταν MVP της Ευρωλίγκας και τον Φεβρουάριο του 2012, ενώ στην Κωνσταντινούπολη ήταν ο πολυτιμότερος του φάιναλ φορ.