Κόσμος
Δευτέρα, 03 Δεκεμβρίου 2012 15:24

Λογαριασμό στο Twitter ανοίγει ο Πάπας

Λογαριασμό στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter αποκτά ο πάπας Βενέδικτος ο 16ος, σε μια προσπάθεια να επεκταθεί η παρουσία της καθολικής εκκλησίας στο διαδίκτυο, όπως ανακοίνωσε το Βατικανό.

Λογαριασμό στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter αποκτά ο πάπας Βενέδικτος ο 16ος, σε μια προσπάθεια να επεκταθεί η παρουσία της καθολικής εκκλησίας στο διαδίκτυο, όπως ανακοίνωσε το Βατικανό.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο ποντίφικας θα αρχίσει να χρησιμοποιεί τον λογαριασμό του @pontifex στο twitter από τις 12 Δεκεμβρίου, ημέρα που γιορτάζει η Παναγία της Γουαδελούπης.

«Η επιλογή για το όνομα του λογαριασμού είναι καλή. Σημαίνει 'πάπας', αλλά και 'δημιουργός γεφυρών'», δήλωσε ο Γκρεγκ Μπερκ, ανώτερος σύμβουλος επικοινωνίας του Βατικανού. «Ο πάπας θέλει να απευθυνθεί σε όλους», πρόσθεσε ο Μπερκ.

Τα πρώτα μηνύματα του πάπα μέσω twitter θα είναι απαντήσεις σε ερωτήσεις που έχουν στείλει πιστοί στον λογαριασμό #askpontifex.

Τα tweets του πάπα θα στέλνονται στα Αγγλικά, τα Ισπανικά, τα Ιταλικά, τα Πορτογαλικά, τα Γερμανικά, τα Πολωνικά, τα Αραβικά και τα Γαλλικά, ενώ στο μέλλον θα προστεθούν και άλλες γλώσσες.

Η σελίδα του twitter του πάπα είναι σχεδιασμένη κίτρινη και λευκή, τα χρώματα του Βατικανού, ενώ στο φόντο υπάρχει μια φωτογραφία του Βατικανού, αλλά και μία δική του.

Πάντως το Βατικανό έχει διαβεβαιώσει ότι έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε ο λογαριασμός του ποντίφικα να μην γίνει στόχος κυβερνοεπίθεσης. Μόνο ένας υπολογιστής από το Βατικανό θα χρησιμοποιείται για να στέλνονται μηνύματα στο Twitter.

«Η παρουσία του πάπα στο Twitter είναι μια ξεκάθαρη έκφραση της πεποίθησής του ότι η εκκλησία θα πρέπει να είναι παρούσα στην ψηφιακή αρένα», σημείωσε ο Μπερκ.

Ο πάπας Βενέδικτος, που εξακολουθεί να γράφει στο χέρι τους λόγους και τα βιβλία του, έχει δώσει την ευλογία του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Σε κείμενό του που δημοσιεύθηκε πέρυσι είχε πει ότι οι δυνατότητες των νέων μέσων και των ιστότοπων κοινωνικής δικτύωσης προσφέρουν μια «σπουδαία ευκαιρία», αλλά προειδοποίησε για τους κινδύνους της αποξένωσης, της αποπροσωποποίησης και του να έχει κανείς περισσότερους εικονικούς φίλους απ' ό,τι πραγματικούς.