Κόσμος
Δευτέρα, 03 Δεκεμβρίου 2012 18:29

Έγκυος η Κέιτ Μίντλετον

Έγκυος στο πρώτο της παιδί με τον πρίγκιπα Γουίλιαμ είναι η γυναίκα του και δούκισσα του Κέμπριτζ Κέιτ Μίντλετον, όπως ανακοινώθηκε επισήμως από το γραφείο Τύπου του εγγονού της βασίλισσας Ελισάβετ.

Το πρώτο τους παιδί ανακοίνωσαν ότι περιμένουν ο πρίγκιπας Γουίλιαμ της Βρετανίας και η γυναίκα του Κέιτ Μίντλετον.

Στην δήλωση την οποία εξέδωσε το επίσημο γραφείο Τύπου του πρίγκιπα, αναφέρεται ότι «ο δούκας και η δούκισσα του Κέμπριτζ περιμένουν το πρώτο τους παιδί».

Η 30χρονη Κέιτ Μίντλετον, η οποία νυμφεύθηκε τον επίσης 30χρονο πρίγκιπα Γουίλιαμ τον περασμένο Απρίλιο, διακομίσθηκε από το σύζυγό της στο ιδιωτικό νοσοκομείο «Βασιλεύς Εδουάρδος ο Έβδομος» στο Λονδίνο με υπερέμεση εγκυμοσύνης, γεγονός το οποίο επέσπευσε την δημόσια ανακοίνωση των ευχάριστων από την βασιλική οικογένεια της Αγγλίας.

Η δούκισσα του Κέμπριτζ αναμένεται να παραμείνει εντός του ιδρύματος για νοσηλεία τις επόμενες ημέρες.

Το νέο μέλος της βασιλικής οικογένειας θα είναι τρίτο στη σειρά διαδοχής του αγγλικού θρόνου, μετά τον πρίγκιπα Κάρολο και τον πρίγκιπα Γουίλιαμ.

Ο βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον δήλωσε στο tweeter «ενθουσιασμένος από τα νέα», ενώ συμπλήρωσε ότι ο Γουίλιαμ και η Κέιτ θα γίνουν σίγουρα υπέροχοι γονείς.

Από την πλευρά του, ο ηγέτης των Εργατικών Εντ Μίλιμπαντ σημείωσε στο δικό του «τιτίβισμα» στο γνωστό μέσο κοινωνικής δικτύωσης: «Φανταστικά νέα για την Κέιτ, το Γουίλιαμ και τη χώρα. Ένα νέο μέλος για τη βασιλική οικογένεια είναι κάτι το οποίο θα εορτασθεί από ολόκληρο το έθνος».