Πολιτική
Παρασκευή, 19 Ιουλίου 2002 11:41

Κ. Σημίτης: Η νίκη κατά της τρομοκρατίας, νίκη της δημοκρατίας

«Η Δημοκρατία μας απάντησε στους τρομοκράτες χωρίς να καταφύγει στη βία αλλά με την εφαρμογή των νόμων», δήλωσε πριν από λίγο ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης μετά τη συνάντηση που είχε το πρωί με τον υπουργό Δημόσιας Τάξης, Μιχάλη Χρυσοχοϊδη.

Ο κ. Σημίτης τόνισε ότι η νίκη κατά της τρομοκρατίας, η οποία στιγμάτισε, όπως είπε, τη μεταπολίτευση, αποτελεί νίκη των δημοκρατικών θεσμών και της Ελλάδας και ότι οι προσπάθειες συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό, προκειμένου να καταστεί ακόμη πιο ισχυρή η Δημοκρατία και να ενδυναμωθεί το αίσθημα ασφάλειας των Ελλήνων.

Ο Πρωθυπουργός επισήμανε ότι οι πρόσφατες αποκαλύψεις είναι αποτέλεσμα συστηματικής και υπεύθυνης δουλειάς και διαβεβαίωσε ότι θα χυθεί άπλετο φως σε κάθε πτυχή αυτής της σκοτεινής αυτή ιστορίας, ώστε να αποκαλυφθούν όλοι οι ένοχοι.

«Προχωρήσαμε με χαμηλούς τόνους και αποφασιστικότητα. Τώρα ήρθε η ώρα να λογοδοτήσουν στον ελληνικό λαό και στη Δικαιοσύνη οι ένοχοι σε μία δίκαιη δίκη, με σεβασμό στο Σύνταγμα και στους νόμους», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Πρωθυπουργός.

Ζήτησε παράλληλα μεγαλύτερη υπευθυνότητα απ΄ όλους και την αποφυγή κατασκευής σεναρίων, καθώς η «τρομοκρατία δεν είναι θέαμα». Τόνισε τέλος ότι δεν βοηθά ο στιγματισμός οποιουδήποτε κοινωνικού και πολιτικού χώρου, ενώ εξήρε το ρόλο της Αριστεράς στους αγώνες για τη Δημοκρατία.