Αθλητικά
Τρίτη, 04 Δεκεμβρίου 2012 18:38

Η ΔΟΕ ζητεί επιτάχυνση από το Ρίο ντε Τζανέιρο

Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή ενημέρωσε την οργανωτική επιτροπή των Ολυμπιακών Αγώνων «Ρίο ντε Τζανέιρο 2016» ότι θα πρέπει να επιταχύνει τους ρυθμούς της προετοιμασίας της, εν όψει των Αγώνων της Βραζιλίας.

Το Ρίο δεν έχει ακόμη οριστικοποιήσει τον προϋπολογισμό και τις εγκαταστάσεις για αρκετά αθλήματα, συμπεριλαμβανομένων του ράγκμπι, του χόκεϊ και του γκολφ. Τον Νοέμβριο η οργανωτική επιτροπή της βραζιλιάνικης μεγαλούπολης είχε ανακοινώσει ότι το στάδιο «Σάο Ζανουάριο», έδρα της ποδοσφαιρικής ομάδας Βάσκο ντα Γκάμα, έχασε την προθεσμία της 31ης Οκτωβρίου και ως εκ τούτου θα ετίθετο εκ νέου το σχέδιο για τη διεξαγωγή του Ολυμπιακού τουρνουά ράγκμπι στο στάδιο «Ζοάο Χαβελάνζε».

Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΔΟΕ, Μαρκ Άνταμς, δήλωσε ότι η εκτελεστική επιτροπή ζήτησε πληροφορίες από τους διοργανωτές για την κατάσταση της οικονομίας της Βραζιλίας, με δεδομένο ότι τα τελευταία στοιχεία δείχνουν ανάπτυξη μικρότερη της αναμενόμενης. Η ανάπτυξη της οικονομίας της χώρας ήταν απογοητευτική στο τρίτο τρίμηνο του έτους, με αποτέλεσμα να έχει αυξηθεί η πίεση προς την Πρόεδρο της Βραζιλίας, Ντίλμα Ρούσεφ, να προχωρήσει σε βαθιές δομικές μεταρρυθμίσεις και να εκφράζονται φόβοι ότι η παγκόσμια ύφεση «χτυπάει» μεγάλες αναπτυσσόμενες οικονομίες. Η στατιστική υπηρεσία της Βραζιλίας (IBGE) ανακοίνωσε σήμερα ότι η ανάπτυξη της οικονομίας της χώρας στο δεύτερο τρίμηνο ήταν μόλις 0,6%.