Κοινωνία
Τετάρτη, 05 Δεκεμβρίου 2012 21:18

Στο εδώλιο ξανά για το επεισόδιο σε βάρος του Γερμανού πρόξενου

Στο εδώλιο θα καθίσουν ξανά οι τρεις συλληφθέντες για το επεισόδιο σε βάρος του Γερμανού πρόξενου στη Θεσσαλονίκη, με αφορμή την 3η Ελληνογερμανική Συνάντηση.

Στο εδώλιο θα καθίσουν ξανά οι τρεις συλληφθέντες για το επεισόδιο σε βάρος του Γερμανού πρόξενου στη Θεσσαλονίκη, με αφορμή την 3η Ελληνογερμανική Συνάντηση.

Οι τρεις είχαν αθωωθεί πρωτοδίκως, όμως η Εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης άσκησε έφεση, κρίνοντας «νομικά εσφαλμένη» την αθωωτική απόφαση. Όλοι τους θα αντιμετωπίσουν τις κατηγορίες της διατάραξης κοινής ειρήνης και της παράνομης βίας. Η έφεση δεν αφορά την κατηγορία της απόπειρας επικίνδυνης σωματικής βλάβης, για την οποία έχουν απαλλαγεί.

Η ΠΟΕ-ΟΤΑ «βλέπει» την κυβέρνηση πίσω από αυτήν την εξέλιξη και εξαπολύει δριμεία επίθεση σε βάρος της: «Συνεπής στην τακτική της τρομοκράτησης των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και ποινικοποίησης των αγώνων τους, η άθλια τρικομματική συγκυβέρνηση επιμένει στη δίωξη των τριών συναδέλφων που είχαν αθωωθεί πρωτόδικα από το Α’ Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης για τον τρόπο αντίδρασής τους στις προσβλητικές και απαξιωτικές δηλώσεις του εντεταλμένου της Γερμανικής Καγκελαρίας στην Ελλάδα κ. Φούχτελ».

Όπως αναφέρει η ΠΟΕ-ΟΤΑ, «όλως τυχαίως οι τρεις συνάδελφοι παραπέμπονται και πάλι, τη στιγμή που κορυφώνεται η αντίδραση των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση ενάντια στο μέτρο της διαθεσιμότητας-απολύσεων».

Καταλήγοντας, τονίζει πως «οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν τρομοκρατούνται, δεν υποκύπτουν στις απειλές της άθλιας τρικομματικής συγκυβέρνησης».