Κόσμος
Πέμπτη, 06 Δεκεμβρίου 2012 06:45

Αιματηρές συγκρούσεις στο Κάιρο

Τανκς έχουν παραταχθεί στο προεδρικό μέγαρο του Καϊρου, λίγες μόλις ώρες μετά τις βίαιες συγκρούσεις μεταξύ υποστηρικτών και αντιπάλων του Προέδρου, Μοχάμεντ Μόρσι. Τρία άτομα έχασαν τη ζωή τους και περισσότερα από 300 τραυματίστηκαν.

Τουλάχιστον τρία τανκς έχουν παραταχθεί έξω από το προεδρικό μέγαρο του Καϊρου, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες που επικαλείται το Reuters, λίγες μόλις ώρες μετά τις βίαιες συγκρούσεις μεταξύ υποστηρικτών και αντιπάλων του προέδρου Μόρσι.

Από τις συγκρούσεις που διήρκησαν μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες έχασαν τη ζωή τους τρία άτομα και περισσότερα από 300 τραυματίστηκαν.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής των Υπηρεσιών Έκτακτης Ανάγκης της χώρας, Μοχάμεντ Σουλτάν, οι τρεις διαδηλωτές έχασαν τη ζωή τους από πυροβολισμούς.

Οι βίαιες συγκρούσεις ξέσπασαν όταν η Μουσουλμανική Αδελφότητα, το κόμμα στο οποίο ανήκει ο Μόρσι, ζήτησε από τους οπαδούς της να προσέλθουν στο προεδρικό μέγαρο όπου παρέμεναν συγκεντρωμένοι διαδηλωτές για να εκφράσουν την αντίθεσή τους στο διάταγμα που δίνει στον Αιγύπτιο πρόεδρο διευρυμένες εξουσίες.

«Υπεύθυνος» ο Μόρσι για την κλιμάκωση της βίας

Σε συνέντευξη Τύπου την οποία παραχώρησαν οι Μοχάμεντ Ελ Μπαραντέι και Αμρ Μούσα, κατηγόρησαν τον πρόεδρο Μόρσι ως τον μόνο υπεύθυνο για την κλιμάκωση της βίας.

Ο Ελ Μπαραντέι μάλιστα σημείωσε ότι η αντιπολίτευση είναι «έτοιμη για διάλογο», αλλά ταυτόχρονα έτοιμη να ξαναβρεθεί στο δρόμο.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο